Δουλειά στην Αυστραλία μόνο με τουριστική βίζα!

Δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, μελετά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αυστραλιανές αρχές.
Η συμφωνία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν που υπεγράφη ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά τον Μάιο του 2011, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά και σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν.
Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης μετά από  ερώτηση που έθεσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που αφορά τους Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του και την συμβολή ομογενειακών φορέων στην Αυστραλία που έχουν έλθει σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσης σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες που θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διερεύνησης της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή.

http://neoskosmos.com/news/el/node/16843

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=146744

Μόνο με πρόσκληση

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον ειδικευμένων Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν στην Αυστραλία και ελπίζουν να γνωρίσουν τον μελλοντικό του εργοδότη κατά την διήμερη συνάντηση που οργανώνει το αυστραλιανό υπουργείο μετανάστευσης στην  Αθήνα για τις 8 και 9 Οκτωβρίου. Εντούτοις, όπως πληροφορείται ο Νέος Κόσμος, μόνο όσοι συμπληρώσουν ειδική αίτηση και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα λάβουν πρόσκληση από την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα για να παραβρεθούν στη διήμερη συνάντηση.

Μία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις είναι η ειδικότητά τους να συμπεριλαμβάνεται στην ειδική λίστα επαγγελμάτων που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Μετανάστευσης στην οποία καταγράφονται τα είδη των επαγγελματιών που η Αυστραλία χρειάζεται για να καλύψει τις ελλείψεις της σε εργατικό δυναμικό.
Την λίστα με  τους επαγγελματίες που ζητά αυτήν την στιγμή η Αυστραλία (Skilled Occupation List- Schedule 1) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να τη βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf  

Στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την  ανάλογη αίτηση που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.skills-australia-needs.com/ και συν τω χρόνω οι αρχές της Αυστραλίας θα τους αξιολογήσουν και θα αποστείλουν σχετική πρόσκληση σε όσους επιλεχθούν, να παραβρεθούν στις 8 ή 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» από το υπουργείο μετανάστευσης, ο χώρος που θα γίνει η συνάντηση Αυστραλών εργοδοτών και Ελλήνων ειδικευμένων επαγγελματιών δεν πρόκειται να ανακοινωθεί δημόσια καθώς η εκδήλωση αυτή δεν είναι ανοικτή στο κοινό.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή αυτών που θα επιλεχθούν να παραβρεθούν είναι δωρεάν.

One thought to “Δουλειά στην Αυστραλία μόνο με τουριστική βίζα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *