Ένωση γιατρών νομού Ρεθύμνης. Απόφαση γενικής συνέλευσης

Ρέθυμνο 19.09.2011
Οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού Ρεθύμνης συγκάλεσαν συνέλευση με κύριο θέμα την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την κοινωνική πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση και τα φλέγοντα ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Αποφάσισε ότι η μόνη λύση στα προβλήματα είναι να ακυρωθεί συλλογικά και συνολικά η πολιτική πού επιβάλλει και θεσμοθετεί την κοινωνική εξαθλίωση, αφήνοντας αλώβητα τα μεγάλα εισοδήματα καθώς και το τραπεζικό, επενδυτικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά ότι μας εξαπατεί , μας διαβάλλει και μας στοχοποιεί ως λαό και ως εργαζόμενους, προκειμένου να περάσει αντισυνταγματικά μέτρα και να απαλλοτριώσει το εισόδημα μας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου ως κοινωνικά υποκείμενα και λειτουργοί υγείας, εκτιμώντας συνολικά την πολιτική αυτή δηλώνουμε.
Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά, της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, ως δωρεάν και ισότιμα για όλους και συνδέουμε τις κινητοποιήσεις μας με όλα τα ενεργά κοινωνικά κινήματα.
Υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία και δεν στηρίζουμε τις εφαρμοσμένες πρακτικές εμπορευματοποίησης. Εισιτήριο στα τακτικά και έκτακτα ιατρεία, απογευματινά ιατρεία, ολοήμερη ιδιωτική λειτουργία μέσα στα νοσοκομεία, κοστολόγηση της αρρώστιας και των ιατρικών πράξεων μέσα από την εφαρμογή του κλειστού ενοποιημένου νοσήλιου (ΚΕΝ). Αντιπροτείνουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του κράτους στα Ασφαλιστικά Ταμεία και επαναπροσδιορισμό του ημερήσιου νοσήλιου.
Δεν πληρώνουμε καμιά έκτακτη εισφορά πού επιβάλλεται μέσω της Εφορείας και των λογαριασμών της ΔΕΗ και καλούμε όλους τους πολίτες να συστρατευθούν σε πολιτική ανυπακοή. Έχουμε ήδη πληρώσει τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα μας και με το παραπάνω.
Την Πέμπτη 22 του Σεπτέμβρη υλοποιώντας άλλη μια φορά, αυτή την διακήρυξη θα εξετάζουν στο καινούριο αμφιθέατρο, χωρίς το ή τα 5ευρα, τα παιδιά που χρειάζονται πιστοποιητικό υγείας για το σχολείο.
Σχεδιάζουμε δωρεάν απογευματινά ιατρεία για να καταργηθεί στην πράξη η πλασματική ανάγκη της ολοήμερης με ιδιωτικούς όρους , λειτουργία του νοσοκομείου.
Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα και τις κινήσεις πολιτών σε ημέρα αποκλεισμού των ταμείων για την είσπραξη του 5ευρου.
Καλούμε και τους ασθενείς να αρνούνται να το πληρώνουν, ώστε ο αποκλεισμός να είναι μόνιμος και να καταργηθεί στην πράξη το εισιτήριο της ντροπής και του εξευτελισμού της υγείας.
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δώσει εντολή να μη γίνεται καταβολή του 5ευρου για τα Ατομικά Δελτία Υγείας του μαθητή και ζητάμε από τους γονείς να απαιτούν την εφαρμογή της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 20.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *