Ι.Σ. Αμαλιάδας. Να δημιουργηθή ένα σύστημα ΠΦΥ δημόσιο, καθολικό, δωρεάν για όλους τους κατοίκους της χώρας μας.

ΙΣΑμαλιαδαςAμαλιάδα 17 Οκτωβρίου 2013

Αρ.Πρωτ.: 347

Προς: Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Κοιν.: Όλους Ιατρικούς Συλλόγους

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας ενός συστήματος Π.Φ.Υ. – ΔΗΜΟΣΙΟ και ΚΑΘΟΛΙΚΟ – ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους κατοίκους της χώρας μας.

Πιστεύει, ότι ο Ιατρικός κόσμος, πρέπει να συμμετέχει στον διάλογο, που αντικειμενικά έχει αρχίσει, για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και συνολικά για την Π.Φ.Υ.

Πιστεύει, ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αν θεωρεί τις προτάσεις της << επιτροπής Σουλιώτη >> & της << επιτροπής Θεοδωράκη >> και δικές του προτάσεις, απαντώντας ταυτόχρονα και σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν ( εργασιακά, χρηματοδότηση, συμβεβλημένοι ιατροί, αμοιβές, συνταγογράφηση κ.α. ).

Πιστεύει, ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας να μην βάλει ασφυκτικά περιθώρια αλλά να δώσει επαρκή χρόνο για ουσιαστικό διάλογο, άλλωστε η διαδικασία δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι αποδεκτή από όλους, σαν αρνητική εμπειρία.

Πιστεύει ότι σε αυτό τον διάλογο, ο Ιατρικός κόσμος, πρέπει με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις που αφ’ ενός να δίδει την δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος Π.Φ.Υ. που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού μας και εφ’ εταίρου να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα και συνολικά την αξιοπρέπεια του Ιατρού.

Πιστεύει ότι, η τυχόν άρνηση διαλόγου του Ιατρικού κόσμου, με επικεφαλής του τον θεσμικό εκπρόσωπο – τον Π.Ι.Σ – μόνον αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει όχι μόνον στον χαρακτήρα του φορέα της Π.Φ.Υ. αλλά και στους Ιατρούς. Αντίθετα είναι μια ευκαιρία για το Ιατρικό σώμα με σοβαρότητα και ορθολογισμό να συζητήσουμε ενωμένοι, και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ. Αμαλιάδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *