Α. Γεωργιάδης για νοσοκομεία , κινητικότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας , προσλήψεις μονίμων γιατρών, γιατρούς με μπλοκάκι και 25ευρω

πρεβεζα νοσοκΑ. Γεωργιάδης για νοσοκομεία , κινητικότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας , προσλήψεις μονίμων γιατρών, γιατρούς με μπλοκάκι και 25ευρω(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

Αποκαλυπτικός χθες ο υπουργός Υγείας στη Βουλή .Μας έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Καστοριάς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Ευάγγελου Διαμαντόπουλου , (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) να αποκρυπτογραφήσουμε τις προθέσεις του υπουργείου για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα της περιφέρειας , αλλά και τις τοπικές κοινωνίες .

Σημείο πρώτον.

Επιβεβαιώνεται, αυτό που συνεχώς αναφέραμε, ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας -κινητικότητας υγειονομικών μέσα από καταργήσεις νοσοκομείων της περιφέρειας. Τα νοσοκομεία που σε πρώτη φάση θα καταργηθούν θα είναι όσα είναι διπλά σε διάφορους νομούς της χώρας(εννοείται τα μικρότερα σε κάθε νομό). Δηλαδή σε κάθε νομό θα παραμείνει ένα νοσοκομείο.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την τοποθέτησή του:

«Ισχύει η φημολογούμενη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς σε Κέντρο Υγείας…» κλπ. Όχι, δεν ισχύει. Έχουμε πει ότι βεβαίως θα υπάρξει και η δεύτερη φάση της κινητικότητας στην επαρχία, αλλά ένα μεγάλο νοσοκομείο σε κάθε Νομό θα υπάρχει. ».

Σημείο δεύτερο

Tα νοσοκομεία είναι μονάδες προσανατολισμένες στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσηλεία, χειρουργεία κλπ) . Άρα απαιτούν ένα σημαντικό αριθμό γιατρών από κάθε ειδικότητα για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ρόλο τους ( πχ εφημεριακή κάλυψη όλο το 24ωρο κλπ 365 μέρες το χρόνο κλπ)

Ποιος είναι ο στόχος του υπουργού;

Διαβάστε τι είπε ακριβώς:

«Διότι πρόθεσή μας είναι σε κάθε νοσοκομείο να υπάρχει έστω ένας ιατρός σε κάθε ειδικότητα, για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται στο δημόσιο σύστημα και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν, εάν υπάρχει έλλειψη, σε ιδιώτη ιατρό».!!!!

Τώρα τι είδους «νοσοκομεία» θα είναι αυτά που θα απομείνουν και τι επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα παρέχουν και με τι ασφάλεια θα «λειτουργούν» με αυτό το… στόχο του Α. Γεωργιάδη… ;;;

Αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει!

(Παρεμπιπτόντως ο νους μας συνειρμικά πήγε σε εκείνο το «στόχο» που είχε βάλει ο πρώην πρωθυπουργός ο Γ .Παπανδρέου «να υπάρχει έστω ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»…)

Σημείο τρίτο

Όλα τα είδαμε , ( ή μήπως ακόμη δεν είδαμε τίποτα;)..

θα δούμε τώρα στα νοσοκομεία και γιατρούς από την «ελεύθερη αγορά» με …μπλοκάκι!

«Πρέπει να σας πω ότι στο νομοσχέδιο που ήδη ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή, σε τροπολογία που θα έρθει αυτήν την εβδομάδα, επεκτείνουμε τη δυνατότητα που υπήρχε σε παλαιότερο νόμο -ο νόμος είχε ψηφιστεί από τον κ. Λοβέρδο ως Υπουργό Υγείας- ώστε να μπορεί η διοίκηση ενός νοσοκομείου, με την άδεια της ΥΠΕ, εάν σε μία ειδικότητα δεν υπάρχει κανένας ιατρός, να προσλαμβάνουν ιατρό με μπλοκ -δηλαδή από την ελεύθερη αγορά- έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία όπου και θα πάει ο επικουρικός ή ο μόνιμος ώστε να μην μένει το νοσοκομείο ούτε μία μέρα χωρίς κανέναν ιατρό σε μία ειδικότητα».

Πέρα από τα τόσα που μπορούμε να πούμε γι αυτού του είδους την… “εργασιακή σχεση” των γιατρών ( άντε με το καλό και στις προσλήψεις γιατρών …«με το κομμάτι» !!!), προσέξτε ότι η πρόσληψη θα θέλει άδεια από την ΥΠε. Πρακτικά αυτό σημαίνει πληρωμή από το budget του νοσοκομείου … Χαιρετίσματα.

Σημείο τέταρτο

Ο υπουργός αναγγέλλει «ξεκλείδωμα» των μονίμων προσλήψεων γιατρών . Αναφέρει μάλιστα για 500 προσλήψεις μονίμων γιατρών μέχρι τελους του έτους.

«Και τώρα που ξεκλειδώνουν οι προσλήψεις του Υπουργείου Υγείας και θα έχουμε πεντακόσιες προσλήψεις μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου»

«Βέβαια, γνωρίζετε -κι εκεί μπορεί να έχουμε τη διαφωνία μας, αλλά εγώ θα σας μιλήσω για την πραγματικότητα- ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις προσλήψεις των μονίμων τώρα, διότι δεν είχε ξεκλειδώσει ακόμα η διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει γίνει η πρόσληψη των μονίμων».

Τώρα το πόσοι γιατροί έχουν αποχωρήσει αυτά τα χρόνια από τα νοσοκομεία και πόσες είναι οι πραγματικές ανάγκες δεν λέει ο υπουργός…

Καλά χαζός είναι να πει;

Σημείο πέμπτο ( και εδώ γελάμε)

Ο Άδωνις μέμφεται την Αριστερά γιατί η τελευταία δεν αποδέχεται να χαρατσώνονται ( για μια ακόμη φορά) με το 25ευρω εισαγωγής στα νοσοκομεία όσοι ακόμα ασθενείς συμπολίτες μας έχουν μια δουλειά ( δουλειά μεν αλλά με τι μεροκάματο;) και μια στοιχειώδη ασφάλιση .

Την κατηγορεί μάλιστα για λαϊκισμό!!!

Μα υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από το παρακάτω παραλήρημα λαϊκισμού του υπουργού ;

Απολαύστε τον :

«Ένα από τα μέσα χρηματοδοτήσεως του κόστους αυτών των ανθρώπων, που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και που εμείς δεν θέλουμε να τους αφήσουμε έξω απ’ το νοσοκομείο, αλλά θέλουμε να τους παρέχουμε υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας, είναι και το περίφημο 25ευρω.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Μη γελάτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Εγώ θα περίμενα η Αριστερά, που είναι υπέρ των κοινωνικών μεταβιβάσεων και του να πληρώνουν περισσότερο αυτοί που έχουν για αυτούς που δεν έχουν, να υποστηρίζει τέτοιου είδους μέτρα. Αντί να τα υποστηρίζετε, όμως, παρασύρεστε από ένα κύμα λαϊκισμού.

Σας ερωτώ, λοιπόν: Εάν δεν πάρουμε από κανέναν λεφτά, με κανέναν τρόπο, άντε και να πούμε εμείς «Δίνουμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στα νοσοκομεία μας, γιατί έτσι θέλουμε, είναι δικά μας τα νοσοκομεία και δίνουμε», φάρμακα θα μας δίνουν οι εταιρείες αν δεν τις πληρώνουμε; Όχι. Οι γιατροί θα εργάζονται αν δεν τους πληρώνουμε; Όχι.

Άρα, στο τέλος, αυτό που ζητάτε εδώ -και καλώς το ζητάτε- έχει κάποιο κόστος. Εσείς τι κάνετε μονίμως; Εσείς ζητάτε τα πάντα, αλλά όταν η συζήτηση φτάνει στην ουσία «Ποιος θα πληρώσει;», εκεί με συγχωρείτε, κύριε συνάδελφε, αλλά αντιγράφετε τις χειρότερες εποχές του λαϊκισμού που έζησε αυτή η χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι μεγάλο σφάλμα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας!

Ευχαριστώ πολύ».

Μάλιστα…

Λέω εγώ τώρα..ο λαϊκιστής:

Προφανώς νέο παιδί είναι ο υπουργός και ίσως να μην ξέρει ότι σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη υπάρχουν:

Εφοπλιστές ..

Βιομήχανοι ..

Τραπεζίτες..

Μεγαλο –επιχειρηματίες..

Μονοπώλια..

που έχουν για δεκάδες χρόνια αντλήσει τεράστια κέρδη και υπερκέρδη από την εκμετάλλευση και υπερεκμετάλλευση εκατομμυρίων εργαζομένων..

Καταθέτοντας φορολογικές δηλώσεις της τάξης των 8.000 -11.000 ευρώ!!!!

ΠΗΓΗ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *