Τρίπολη. Άμεσος ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών από τα σκουπίδια

Επιστολή προς τον εισαγγελέα  περιβάλλοντος Αρείου Πάγου  και εισαγγελέα Τρίπολης

 

Αξιότιμε κύριε  Εισαγγελέα

Η απαράδεκτη κατάσταση της πόλης τον τελευταίο καιρό, έχει απασχολήσει πολλές φορές τα τοπικά ΜΜΕ , αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι την Δικαιοσύνη.

Η συσσώρευση σκουπιδιών (αστικών αποβλήτων) σε  κάθε σημείο της πόλης της Τρίπολης, ακόμα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης και ακριβώς κάτω από το γραφείο του Εισαγγελέα Τρίπολης, εξακολουθεί να αυξάνεται χωρίς, ούτε καν μια αντίδραση  ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ, την οποία όλοι οι πολίτες θεωρούμε επιβεβλημένη, για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Τόσο η Δημοτική αρχή, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαντλούν τον ρόλο τους σε δημόσιες δηλώσεις περιγελαστικές του προβλήματος, αναφέρονται σε –δήθεν- διεθνείς διαγωνισμούς, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο ευρίσκονται σε ‘’ολοκλήρωση’’ (δημόσιες δηλώσεις κ. Νικολάκου)αλλά επί του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ προβλήματος της αποκομιδής των αστικών αποβλήτων, από τις οδούς της πόλης ΔΕΝ δίνει κανένας λύση.

Η κακοσμία – παρ΄ όλου του ψύχους- που επικρατεί στην πόλη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

Η μόλυνση των οδών, πεζοδρομίων και όλων των δημοσίων χώρων, από τους τεράστιους όγκους των απορριμμάτων, είναι άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Υγεία των πολιτών και κάθε επισκέπτη της πόλης.

Προστρέχουμε στην ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας, λόγω και του Κοινωνικού ρόλου της θέσεώς σας και ζητάμε να ασκήσετε κάθε μορφής εξουσία για την άμεση απομάκρυνση  σε ασφαλές και ΝΟΜΙΜΟ τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων), των όγκων των αστικών αποβλήτων που έχουν πνίξει την πόλη μας.

Παρακαλούμε όπως κατανοήσετε την αναγκαιότητα της ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασής σας, ένεκα της σοβαρότητας του θέματος και της επιβάρυνσης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

One thought to “Τρίπολη. Άμεσος ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών από τα σκουπίδια”

  1. Γελοιο καταντησε το θεμα με τα σκουπιδια !!!

    Καθε λιγο και λιγακι ερχεται στην επιφανεια .
    Συζητωντας περισυ με καποιο δημοτικο συμβουλο του εξηγησα με ποιο τροπο γινεται η αποκομιδη σκουπιδιων ,οχι μακρια ,στη γειτονικη Ιταλια .
    Πως υπαρχουν συγκεκριμενες ωρες που περνα το απορριματοφορο ,πως εχεις δικαιωμα να απορριψεις συγκεκριμενη ποσοτητα σκουπιδιων (μια σακουλα την ημερα) ,πως αγοραζεις αυτη τη σακουλα στα μαγαζια και το αντιτιμο αποδιδεται στο δημο και αλλα πολλα .
    Η απαντηση του ξερετε ποια ηταν ;
    Καλα ολα αυτα ,αλλα που τα πανε και τι κανουν με τα απορριματα ;

    Η δικια μου απαντηση ηταν .
    Παρε δυο ατομα μαζι σου και πηγαινετε σε οποιαδηποτε πολη της γειτονικης χωρας και μαθε τι και πως διαχειριζονται τα απορριματα τους !
    Τοσο δυσκολο ειναι πλεον ;
    Τοσα κονδυλια σπαταλουνται για φαγοποτια και αλλες αηδιες ,δεν βρισκουν 2000-3000 Ευρω να πανε να ξεστραβωθουν !;!;!;!

    Αλλα τιποτα .Φωνη βοωντος εν τη ερημω …

    Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι μην περιμενετε λυση στο προβλημα οσο τις τυχες της πολης τις διαχειριζονται Ελληνες !
    Αποδεικνυομαστε ανικανοι καθε μερα και λεπτο που περνα να κανουμε ακομα και το πιο απλο πραγμα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *