Γ. Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης (video)

Το δέσιμο ασθενών δεν επιτρέπεται και θεωρείται κακή ιατρική πρακτική

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας θα επέμβει και θα διερευνήσει από ιατρικής πλευράς τα αίτια του τραγικού συμβάντος με το θάνατο 34χρονου ασθενή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Αυτό δήλωσε πριν λίγη ώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης.

Όπως τόνισε το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου που εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να βρει την υγεία του και απανθρακώθηκε είναι τραγικό και έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της απομόνωσης του ασθενούς σημειώνοντας πως αυτή γίνεται για λίγη ώρα και υπό στενή επιτήρηση ενώ το δέσιμο απαγορεύεται και σε όλη την Ευρώπη θεωρείται κακή ιατρική πρακτική αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι για την καταστολή ενός διεγερτικού ασθενούς που σχετίζεται με την φαρμακευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε πως ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από πλευράς 6ης ΥΠΕ ενώ έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία με την Πυροσβεστική.

Ο κ. Παπασταματάκης έθιξε το θέμα της έλλειψης προσωπικού που είναι γενικό φαινόμενο ενώ τόνισε πως ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η υλοποίηση του προγράμματος “Ψυχαργώς”.

Ε.Τ.

http://www.arcadiaportal.gr/news/papastamatakis-o-isa-tha-epembei-gia-thanato-tou-34xronou-sto-psuxiatriko-nosokomeio-tis-tripol

Τρίπολη: Έρευνα για τα αίτια του θανάτου 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, παρενέβη σήμερα με δηλώσεις του στην υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, με τον 34χρονο που απανθρακώθηκε δεμένος τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όταν από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε φωτιά στο δωμάτιο που ήταν καθηλωμένος.

Ο κ. Παπασταματάκης υπογράμμισε ότι «δεν γνωρίζουμε τους λόγους που οδήγησαν στην καθήλωση, αλλά ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας θα επέμβει και θα διερευνήσει τα αίτια από ιατρικής πλευράς» και τόνισε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε να περάσει στου ντούκου. Θα αποδώσουμε ευθύνες εκεί που πρέπει».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι την προηγούμενη ημέρα ο άτυχος 34χρονος είχε μεταφερθεί από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Παναρκαδικό, τραυματισμένος στο κεφάλι και του είχαν γίνει ράμματα, ενώ πρόσθεσε πως από ιατρικής πλευράς, το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι για έναν ψυχιατρικό ασθενή να οδηγείται στην απομόνωση και να δένεται χεροπόδαρα.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή διεξάγεται έρευνα από κλιμάκιο που έφτασε στην Τρίπολη από την Αθήνα, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ από το ΕΚΕΠΥ, την οποία διεξάγει ο πρόεδρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
http://www.zougla.gr/greece/article/tripoli-erevna-gia-ta-etia-gia-ton-tragiko-8anato-tou-34xronou-sto-psixiatriko-nosokomio

2 thoughts to “Γ. Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης (video)”

  1. Για μια ακόμα φορά, η υποκρισία των υπουργών, διοικητών και αρμοδίων φορέων, για την ψυχική υγεία, τα κατάφερε….
    Το ΨΥΧΑΡΓΩΣ που ψυχορραγεί ακόμα και ποτέ δεν υπήρξε υλοποίησή του, απέδωσε έναν ακόμα νεκρό, με τον πιο τραγικό τρόπο…
    Οι υπεύθυνοι λιβανίζονται ακόμα από το αγκυλωμένο στους ποδόγυρους των κομματικών κοτσαμπάσηδων σύστημα και ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ δεν έχει λάβει ακόμα χώρα!!!!
    Ούτε καν αυτή της ”κοινής” διοικήτριας!!!
    Λέτε να φοβούνται τους υψηλούς της προστάτες, ρόλο τον οποίο αυτοβούλως(;;;) ανέλαβε η ΧΑ ;;;
    Ο υπουργός και Τριπολίτης κ. Λυκουρέντζος μας απογοητεύει οικτρά με τα αδρανή αντανακλαστικά του….
    Ακόμα κι αν οι χρεωστικοί του πολιτικοί λογαριασμοί, τον εμποδίζουν να δράσει ακαριαία, όπως επιβάλλεται…μετά τον θάνατο του τραγικά χαμένου τρόφιμου του ΨΝΤ θα έπρεπε να δείξει- έστω κι αν ήταν μόνο για να το δείξει- την δέουσα και ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΙΞΙΑ….
    Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί να λύσει το θέμα, όσα κι αν κάνει με όποιες ενέργειες κι αν πρωτοπορήσει. Είναι σαφώς ευαισθητοποιημένοι και απογοητευμένοι με το συμβάν, οι ιατροί, αλλά δυστυχώς πρέπει να δράσουν άμεσα οι διοικητικοί μηχανισμοί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για να προχωρήσει όχι η ΕΔΕ, αλλά η αποπομπή των υπεύθυνων.
    Γιατί είναι αυταπόδεικτο πως εκείνο το βράδυ, κάποιοι συνέβαλλαν σε φόνο εξ αμελείας…..
    Είτε γιατί αφέθηκαν στην ραστώνη τους και δεν επέβλεπαν τους θαλάμους….
    Είτε γιατί δεν εφάρμοσαν ανθρώπινες και ενδεδειγμένες μεθόδους καταστολής του ασθενούς…
    Είτε γιατί δεν έχουν γενικώς μάθει, να σέβονται τον ΑΝΘΡΩΠΟ κυρίως τον ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΟΥΝΤΑ…..

  2. Αν περιμενετε σ’αυτο το διαλυμενο κρατος που ,ακομα και σημερα ,δεν γνωριζει ποσους υπαλληλους διαθετει και ποσους πληρωνει ,να δρασουν οι διοικητικοι μηχανισμοι ,σωθηκατε !!

    Και οσο αφορα τον Κο Υπουργο ,θα θυμισω μια φραση απο το εργο ” υπαρχει και φιλοτιμο ” ,που ειναι επικαιρο παρα ποτε :
    ” Σ’ αυτη τη χωρα πιο ευκολο ειναι να εισαι Υπουργος παρα να εισαι Κυριος ” …

    Γιατι σαν Κυριος θα επρεπε να εχει αποχωρησει απο καιρο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *