Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.Οι λαγοί…

λαγοςΤο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή και αφορά στην Ανώνυμη Εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του συστήματος υγείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εκτός από την ΟΕΝΓΕ, αρνητική στάση κράτησε και ο ΠΙΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στην υγεία για το τερατούργημα που θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα στην περίθαλψη των πολιτών.

Μόνη θλιβερή εξαίρεση ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος όχι μόνο επικροτεί το νομοσχέδιο, αλλά και ζητά ν΄ αγοράσει το 8% από τις μετοχές της Ανώνυμης Εταιρείας ΕΣΑΝ ΑΕ!!

Ενώ λοιπόν η συγκυβέρνηση απαγχονίζει τους γιατρούς της χώρας ορισμένοι ζητούν ν΄ αναλάβουν εργολαβικά την πώληση σχοινιού και σαπουνιού.

Πρόκειται για τους ίδιους που εύρισκαν ως αξιόπιστους συνομιλητές τον Λοβέρδο κρεμαλακαι τον Άδωνι…

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2014

 Αρ. Πρωτ. : 4698/Γ

 Προς:

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ιατρικούς Συλλόγους

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παρά την αντίθεση μας στη δημιουργία επιπλέον γραφειοκρατικών δομών στο σύστημα υγείας, που απορροφούν τους λιγοστούς αναγκαίους πόρους, αισθανόμαστε ότι η συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στην υπό ίδρυση ΕΣΑΝ Α.Ε είναι επιβεβλημένη και εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ιατρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΙΣΘ έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Εταιρεία με ποσοστό έως και 8%. Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή και άλλων θα ενδυναμώσει την ιατρική άποψη στον τομέα αυτό.

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος                            Νίτσας Νικόλαος         

πηγη. ygeianet.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *