Γιατρός, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.

nosokomeio_16Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε την Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Θα κληθεί σε απολογία

Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.

Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Τα «σήκωσαν» οι γιατροί

Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.

Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Την Πέμπτη, πάντως, και οι τρεις γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο γιατρός και οι δύο γιατρίνες, ήταν κανονικά στο πόστο τους και η ημέρα κύλησε ήρεμα. Ο γιατρός μάλιστα επέστρεψε στο Νοσοκομείο από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εφημέρευε και έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.

Πηγή: patrisnews.gr

Σε αρένα μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτητο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και οι ασθενείς δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τρεις γιατρούς να έχουν έρθει στα χέρια!

Η είδηση, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες το μεσημέρι, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια ενώ τον τελευταίο λόγο θα έχει πλέον η δικαιοσύνη, αφού η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι γιατρός του Νοσοκομείου εξύβρισε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες, ωστόσο όταν η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του στα πλαίσια του αυτοφώρου, προχώρησε και ο ίδιος σε μήνυση σε βάρος της μίας γιατρού και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία με δύο κατηγορούμενους.

 

Πήγαν να καταγγείλουν το γιατρό
Όλα φέρεται ότι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, όταν ο γιατρός ήρθε σε διαφωνία με τη μία γιατρό για μία ιατρική πράξη σε ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γιατρός, ο συνάδελφός την προσέγγισε και άρχισε να την εξυβρίζει, ενώ της άσκησε και σωματική βία.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από μία άλλη γιατρό του Νοσοκομείου, η οποία επενέβη προκειμένου να σταματήσει το γιατρό και φέρεται να τον επίπληξε για τη συμπεριφορά του.

Το περιστατικό φάνηκε ότι τελείωσε εκεί, όπως αποδείχθηκε όμως στη συνέχεια, αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Οι δύο γιατρίνες πήγαν στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να καταγγείλουν το περιστατικό, ωστόσο δεν τον βρήκαν εκεί αφού απουσίαζε στο Υπουργείο και τελικά αποφάσισαν να καταγγείλουν τον συνάδελφό τους στον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας.

Όταν οι δύο γιατρίνες πήγαν στο γραφείο του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και ξεκίνησαν να του αναφέρουν τα τεκταινόμενα, στο γραφείο εισήλθε και ο άλλος γιατρός.

 

Ήρθαν στα χέρια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε ένταση και μπροστά στα μάτια του έκπληκτου διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, φέρεται ότι ο γιατρός εξύβρισε και άρχισε να χτυπά με σφαλιάρες και γροθιές τις δύο συναδέλφους του.

Έντρομοι οι ασθενείς που βρίσκονταν στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων παρακολουθούσαν άφωνοι το περιστατικό που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους και πραγματικά δεν ήξεραν τι να υποθέσουν βλέποντας τρεις γιατρούς σε αυτή την κατάσταση.
Όπως ήταν αναμενόμενο ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, οι δύο γιατρίνες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του γιατρού, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ξυλοδαρμό και εξύβριση.
Ο γιατρός με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση στη μία γιατρίνα, υποστηρίζοντας ότι και αυτή τον εξύβρισε και τον χτύπησε.

 

Αφέθησαν ελεύθεροι

Και οι τρεις γιατροί παρέμειναν επί ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, με συναδέλφους τους να κάνουν ‘παρέλαση’ για να δώσουν καταθέσεις και γύρω στις 8 το βράδυ οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που άσκησε διώξεις και ορίστηκε δικάσιμος για τις 17 Δεκεμβρίου. Εν συνεχεία αφέθησαν όλοι ελεύθεροι.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, και αναμένεται να ασχοληθεί σήμερα με την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να διατάξει ΕΔΕ.

Πάντως, ο γιατρός που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» του περιστατικού, έχει «πρωταγωνιστήσει» και στο παρελθόν σε ανάλογα περιστατικά, με εξυβρίσεις και επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων του και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *