Ο ΙΣΑ απέστειλε αναφορά στον Εισαγγελέα για την πρωτοφανή έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων που κοστίζει ανθρώπινες ζωές

ΙΣΑsmallΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών , μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, με την οποία παραδέχθηκε ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απευθύνει στον κ. Υπουργό τα παρακάτω τρία ερωτήματα

Ποιος είναι ο αριθμός των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας;

Πόσα εμβόλια υπάρχουν διαθέσιμα σήμερα στη χώρα, προκειμένου να εμβολιασθούν οι πολίτες αυτοί;

Πόσα αντιγριπικά εμβόλια εισήχθησαν την τρέχουσα περίοδο στη χώρα μας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού;

Περιμένουμε την απάντηση των υπευθύνων πάνω στα τρία αυτά ερωτήματα . Και κυρίως να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν από την μία ο υπουργός Υγείας να παραδέχεται την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κι από την άλλη, να μην υπάρχουν στην ελληνική αγορά διαθέσιμα εμβόλια.

Επίσης, ξεκαθαρίζουμε πως στόχος των ερωτημάτων αυτών που θέτουμε δεν είναι να προκαλέσουμε πανικό στους πολίτες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνα, αλλά να αναδείξουμε σε όλη του τη διάσταση ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή 62 ανθρώπων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ταυτόχρονα αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία, αποστέλλοντας αναφορά στον Εισαγγελέα Αθηνών, για την πρωτοφανή παράλειψη της πολιτείας να εξασφαλίσει τα αναγκαία εμβόλια γρίπης για τον πληθυσμό και να προστατέψει τη Δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου έτους 2013, και ιδιαίτερα στα φαρμακεία της περιφέρειας, υπήρχαν ελλείψεις.

Η διαχρονική παράλειψη της πολιτείας να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του προβλήματος και να διασφαλίσει την επάρκεια εμβολίων θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.