Νέα από Αρκαδία. Γιατί «όχι» στην αξιολόγηση;

ARKADIA18-150x150177Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δάσκαλοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποία, κατ’ αυτούς, υποβαθμίζει τις ήδη διαλυμένες δομές της εκπαίδευσης και δίνει τη χαριστική βολή σ’ ένα σχολείο, που δε θα ενδιαφέρεται για τους μαθητές αλλά θα εστιάζει στην «τιμωρία» των εκπαιδευτικών.

Είναι να γελά και να θλίβεται κανείς ταυτόχρονα, με τα επιχειρήματα και τις απειλές προς όλους σχολικούς συμβούλους και πολιτικούς, που προέβαλαν οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί τους. Χαρακτηριστικό δείγμα ενός αρρωστημένου συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, όταν σε όλα τα προηγμένα κράτη της υφηλίου, σε δύση και ανατολή, η αξιολόγηση αποτελεί κοινό αίτημα και απαίτηση του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Η προσπάθεια ενοχοποίησης μίας διαδικασίας που είναι επιβεβλημένη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, πολύ περισσότερο εφόσον αφορά τη νέα γενιά, είναι μάλλον περίεργη και παραπέμπει στην κλασική πελατειακή αντίληψη όπου οι συνδικαλιστές πωλούν προστασία στους ψηφοφόρους τους εξασφαλίζοντας την ασυλία ότι ο μισθός θα καταβάλλεται και οι προαγωγές και τα επιδόματα θα έρχονται κανονικά, αποσυνδεδεμένα από την ποιότητα της παρεχομένης εργασίας.

Αλήθεια, τι έχει να φοβηθεί ένα καλός και εργατικός δάσκαλος που ακολουθεί συστηματικά τη διαδικασία της διαρκούς επιμόρφωσης ώστε και αποδοτικός να είναι στους μαθητές του και χρήσιμος στην κοινωνία; Σε τι θα τον ενοχλήσει ένας αξιολογητής του είδους του; Γιατί πρέπει να οδηγηθούμε όλοι στη ισοπέδωση και να μην ξεχωρίζουν οι ευσυνείδητοι και εργατικοί, που θα ανταμείβονται ανάλογα;

Το ποτήρι της οργής για τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας, που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, ξεχείλισε. Η συνδικαλιστική πρακτική ακροβατεί σε επικίνδυνα μονοπάτια για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Και προκαλεί με τα καμώματά της. Δείχνει πόσο μικρή και αδύναμη είναι, καθώς στις σημερινές δύσκολες συνθήκες δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να θυσιάσει το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει στη νέα γενιά ένας καλός δάσκαλος, προκειμένου μια συνδικαλιστική ηγεσία να επιδοθεί στην επαναστατική -και μικροκομματική- γυμναστική της.

Μνημόσυνο και αποζημιώσεις

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο, την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, για 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη θέση Βίγλες στα Μαλλωτά Μεγαλόπολης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης, από κοινού με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης Μεγαλόπολης. Παρέστησαν ο κ. Πέτερ Σόοφ , νέος πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα , ο κ. Στασινόπουλος Γεν Γραμματέας του ΣΔΟΕ, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης , ο Ευρωβουλευτής κ Σαλαβράκος , ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ζαχαριάς, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλος, κ.α. Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε, ως κύριος ομιλητής, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Κακκαβάς.

Σε δηλώσεις τους όλοι αναφέρθηκαν στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και των εγκλημάτων των ναζί στην χώρα μας. « Οι νεκροί που τιμούμε σήμερα δεν σκοτώθηκαν ως εμπόλεμοι, αλλά επρόκειτο για θυσία άμαχων πολιτών και για παραβίαση καθαρών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίοδο πολέμου. Το αίτημα αποζημιώσεων της Ελλάδας έχει ως κυρίαρχο νόημα, όχι τόσο την επανόρθωση του οικονομικού ζητήματος, όσο την ηθική επανόρθωση της χώρας που υπέστη τέτοιες ζημίες», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Αναρριχητικό φεστιβάλ

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Δημιουργία Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου»,διοργανώνει για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 1 – 3 Μαρτίου 2014, Αναρριχητικό Φεστιβάλ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το αναρριχηθούν στα νέα αναρριχητικά πεδία, να γνωρίσουν την όμορφη κωμόπολη του Λεωνιδίου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα γίνει προβολή αναρριχητικών φωτογραφιών από τον Παύλο Τσιαντό στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου, προβολή αναρριχητικής ταινίας με θέμα «Αναρρίχηση στον Κοκκινόβραχο», διοργάνωση βραδιάς party και διεξαγωγή Aνοιχτού Aγώνα Aναρρίχησης (Οpen Climbing Competition) στις αναρριχητικές διαδρομές. Πηγή: leonidion.gr

Δικηγορικός Σύλλογος

Για πέμπτη συνεχή θητεία εκλέγεται πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης ο κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης, ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και στις οποίες ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Το αποτελέσμα της ψηφοφορίας κατέγραψε τα εξής: Σύνολο Ψηφισάντων: 117, Έγκυρα: 94, Λευκά : 20, Άκυρα: 3 Έλαβαν: Αγγελάκος Ιωάννης 75, Γκιτάκου Αναστασία 79, Καραμήτος Αντώνιος 78, Κατσαφάνας Νικόλαος 64, Κυριαζή κωνσταντί9να 70, Μανιατάς Δημήτριος 64, Σαμπράκος Πέτρος 51, Χρονόπουλος Χρόνης 57.

Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας

Με την παρουσία Γορτύνιων από όλους τους πρώην καποδιστριακούς δήμους εγκαινιάσθηκε η προεκλογική εκστρατεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Γορτυνίας (στηρίζεται από το ΚΚΕ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας κ. Γιάννης Φράγκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δράση της παράταξης εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας την πολιτική σημασία των εκλογών. Κάλεσε τους Γορτύνιους με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης να καταδικάσουν την πολιτική της φτώχειας και της ερήμωσης που εφαρμόζεται κεντρικά από την κυβέρνηση και την ΕΕ και η οποία υλοποιείται στους δήμους από τους εκπροσώπους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου .

«Κυνουρίας Γη»

 

Η Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών «Κυνουρίας Γη» επέλεξε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του συνδυασμού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για ο κ. Γιάννη Γιοβά, επιχειρηματία, κάτοικο Μελιγούς, μοναδική υποψηφιότητα που προτάθηκε και επιλέχθηκε τελικά σε πλαίσιο συλλογικότητας και συνευθύνης.

Βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, για τις κενές βάρδιες των Οδηγών του Κέντρου Υγείας Αστρους, η απάντηση που δόθηκε είναι πως αυτές θα καλύπτονται από τα πληρώματα του ΓΝ Τρίπολης και σε περίπτωση αδυναμίας τους θα δίδεται επικουρική βοήθεια από το ΕΚΑΒ Τρίπολης και τα Πληρώματα του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου.

Νέος Γραμματέας ΠΕΣΥ

Νέος γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εξελέγη, χθες Δευτέρα, μετά από ψηφοφορία ο Π. Βαλασόπουλος. Επί παρόντων 32 περιφερειακών συμβούλων, ευρέθησαν 31 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. Ο Π. Βαλασόπουλος έλαβε 19 ψηφοδέλτια ενώ τα λευκά ήταν 12.

Χαμογελάτε

-Τι κοινό έχει ο λύκος με έναν εξηντάρη ;

-Και οι δύο το πρωί κυνηγάνε την κοκκινοσκουφίτσα αλλά το βράδυ τρώνε την γιαγιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *