Νέα από Αρκαδία. Ζητούνται αυτοδιοικητικά πρόσωπα

ARKADIA18-150x150177Εξοργιστική και υποτιμητική της νοημοσύνης μας καταντά η προσπάθεια των κομμάτων να «χρίσουν» κομματικά στελέχη ως υποψήφιους για τις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τραγικές επιλογές από πρόσωπα μακράν της κοινωνίας, η οποία γνωρίζει ποιος είναι ποιος σε κάθε πόλη ή περιφέρεια. Οι πολίτες, πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, πως δεν θέλουν δημάρχους κομματικά σύμβολα. Αναζητούν τους ικανούς και επιτυχημένους συμπολίτες τους που θα νοικοκυρέψουν τους δήμους, θα αξιοποιήσουν κάθε πιθανό κονδύλι για έργα υποδομής και θα λύσουν μακροχρόνια προβλήματα της καθημερινότητας. Τα κριτήρια που θέτουν κάποια τα δεν έχουν καμία σχέση με την ικανότητα διοίκησης της περιφέρειας ή του δήμου, αλλά μόνο με την εικαζόμενη δημοτικότητα των προσώπων που επελέγησαν. Όμως έτσι δεν μπορεί να πάει μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι περιφερειακές εκλογές δεν είναι μία μεγάλη δημοσκόπηση, όπως κάποιοι πιστεύουν. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι έχουν σοβαρές αρμοδιότητες που «ακουμπούν» τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και τη στρατηγική για την ανάπτυξη των περιφερειών. Επομένως, επιβάλλεται τα κόμματα να στραφούν στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, παλαιότερα και νεότερα, που έχουν είτε την εμπειρία και την γνώση είτε τη διάθεση και την ορμή να εργαστούν για τις περιφέρειες.

 

Τουλάχιστον για τη πόλη μας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου οι ως τώρα υποψηφιότητες έχουν να κάνουν με αυτοδιοικητικά στελέχη, ψημένα στο χώρο αυτό για πολλά χρόνια και μόνο οι προσπάθειες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Ελπίζουμε στο τέλος πως θα επικρατήσει ρεαλισμός και λογική, ώστε οι όποιες υποδείξεις να ακουμπούν άτομα ικανά να καταθέσουν προτάσεις σε όφελος της τοπικής τους κοινωνίας, άτομα που θα μπορούν να αναδειχθούν μέσα από επίπονη δουλειά σε μεταμορφωτές του αυτοδιοικητικού τοπίου , που δεν θα συνθλίβονται στις καθημερινές κομματικές συγκρούσεις εντυπώσεων. Και πως τελικά η αναμέτρηση θα γίνει πάνω σε θέματα της καθημερινότητάς μας αλλά και του οράματος που έχουν για το μέλλον μας.

 

Οι πολίτες επιζητούν να στηρίξουν τέτοιες υποψηφιότητες, μαυρίζοντας ταυτόχρονα όσους εκπροσωπούν το κόμμα τους και τίποτε άλλο.

 

 

 

 

 

 

 

«Για την επόμενη μέρα»

 

Η κίνηση πολιτών του Δήμου Μεγαλόπολης υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Για την επόμενη μέρα» , με δελτίο τύπου ενημερώνει πως εμμένει στην απόφασή της για μια ρηξικέλευθη πολιτική στα πράγματα του Δήμου και ομόφωνα αποφασίζει να στηρίξει ως επικεφαλής της Κίνησης και ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Μεγαλόπολης στις προσεχείς εκλογές το γνωστό συμπατριώτη τους, Γιάννη Γεωργακόπουλο.

 

Επίσης, δεσμεύεται σύντομα να κοινοποιήσει το όραμά της και τις θέσεις της αναλυτικά «Για την επόμενη μέρα» του Δήμου της Μεγαλόπολης, ώστε να τεθούν όλα σε δημόσια κριτική.

 

Συνεργασία;

 

Να διευρευνήσει τις πτυχές συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη στελεχών, συνεκτιμώντας, όπως λένε πηγές, το έργο που έκανε ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη κατά την τελευταία τριετία στην Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προτάθηκε στην πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου να κατέβει ως επικεφαλής ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, όμως εκείνη αρνήθηκε κάθετα. Πηγή: enikos.gr

 

Ενωμένοι

 

Εν τη ενώσει η ισχύς. Κάπως έτσι σκέφτηκαν τρεις πρώην δήμαρχοι και αποφάσισαν να συνεργαστούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τους: Μιχόπουλο Κωνσταντίνο, πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης, Φουσέκη Γιάννη, πρώην δήμαρχο Φαλαισίας και Τσιριγώτη Σπύρο, πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης οι οποίοι συμφώνησαν να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδοπούλου εκπαιδευτικό και συγγραφέα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ο Διονύσης Παπαδόπουλος είναι γνωστός νέος άνθρωπος της πόλης μας, επιστήμονας, με γνώση, άποψη και όραμα αποφασισμένος να ηγηθεί των νέων προσπαθειών για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο Δήμος μας. Αφετηρία για την συναπόφαση για κοινή στήριξη στον Διονύση Παπαδόπουλο αποτελεί η διαπίστωση ότι για το μέλλον του Δήμου μοναδικός δρόμος για την επιτυχία είναι η συνεργασία όλων και η μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση δυνάμεων.

 

Το όραμα τους είναι, με την συνένωση των δυνάμεών τους, να τεθούν στην υπηρεσία των συνδημοτών τους για ένα καλύτερο μέλλον. Όσον αφορά προσωπικά τον καθένα από τους τρεις όπως αναφέρουν «έχουμε ικανοποιήσει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εδώ και πολλά χρόνια».

 

Αλλαγή σκυτάλης

 

Στο δήμο Γορτυνίας παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές καθώς ο επί κεφαλής του συνδυασμού «Γορτυνία Νέα Εποχή» κ. Παρασκευόπουλος, παραιτήθηκε υπέρ του οδοντίατρου Ανδρέα Κολοβού, που κινείται στον αριστερό χώρο. Παράλληλα εξέλεξαν εντεκαμελή επιτροπή που θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και συνεννοήσεις ώστε να εξευρεθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό και να ευοδωθεί η προσπάθεια.

 

Αποχωρήσεις

 

Μία ακόμη δημοτική σύμβουλος του νυν δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλου αποχωρεί από τον συνδυασμό του. Πρόκειται για την κ. Ντίνα Βογιαντζόγλου, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με επιστολή του δημάρχου, που της απηύθυνε, δεν μπορεί να διεκδικήσει την εκλογή της μέσα από τον συνδυασμό που την ανέδειξε, άρα καθίσταται ανεξάρτητη. Τούτο γιατί « η υλοποίηση των δράσεων που έχουμε προγραμματίσει, οι νοοτροπίες, οι αντικειμενικές δυσκολίες και η γραφειοκρατία δεν είναι δικαιολογία, αντίθετα είναι οι λόγοι που πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και τις υποκειμενικές μας αδυναμίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την Γορτυνία που μας αξίζει», καταλήγει η επιστολή.

 

Βουδούρης ανακρινόμενος

 

Για την ανατροπή της πολιτικής Φούχτελ στην Πελοπόννησο μίλησε με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή της περασμένης Κυριακής ο υποψήφιος για την ώρα από το ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέας Βουδούρης. Στην ερώτηση δε ότι αρκετά μέλη από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο έχουν εκφράσει διαφωνίες για την υποψηφιότητά του απαντά πως τέτοιες διαφωνίες υπήρξαν και στο παρελθόν για την επιλογή υποψηφίων, αλλά δεν θα θεωρεί σωστό να επέμβει στον εσωκομματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να κάνει διακρίσεις μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας. Για τον κ. Βουδούρη υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα, το οποίο του έκανε μια πρόταση, που συμπίπτει με τη στρατηγική της «Κοινωνίας Πρώτα».

 

Τέλος, στην ερώτηση πώς κρίνει το έργο του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη απαντά ότι ο νυν περιφερειάρχης έχει αναπαράγει τη γνωστή παθογένεια του πολιτικού συστήματος: αδιαφανή διαχείριση, πελατειακές συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πόροι χωρίς να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους κατοίκους. Δεν βλέπω σχεδιασμό και όραμα, συμπληρώνει, πέρα από τη λογική Φούχτελ, δηλαδή η Πελοπόννησος να γίνει μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Χαμογελάτε

-Πόσο κάνουν τα κεράσια; ρωτάει μια όμορφη κοπέλα τον πονηρούλη μανάβη της γειτονιάς.

-Ένα φιλί το κιλό, απαντά εκείνος.

– Καλά, βάλτε μου πέντε κιλά!!!

Ο μανάβης πρόθυμος τα βάζει και ..τα δίνει στην κοπέλα.

– Ευχαριστώ πολύ κύριε, απαντά εκείνη. Aύριο θα έρθει η γιαγιά μου να σας πληρώσει !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *