Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) Παρέμβαση για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων

ριοΠίσω από τα πρόσωπα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) αναφερόμενη στις διαδικασίες τοποθέτησης των νέων διοικήσεων. Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να

επισημάνει ότι η υπολειτουργία ορισμένων νοσοκομείων θα διογκωθεί περαιτέρω μετά τους μειωμένους προϋπολογισμούς της νέας χρονιάς.

«Προφανώς δεν θα αναφερθούμε στο -υπαρκτό- ζήτημα της επιλογής/μοιρασιάς των θέσεων σε ”φίλους” του ενός ή του άλλου (αυτό πάντα γίνονταν στο κράτος των κολλητών) ούτε για τις ”καραμπόλες” κατόπιν παρεμβάσεων “άνωθεν” που μέχρι χθες άφηναν ορφανά νοσοκομεία μέχρι να τελεσφορήσει ο συμβιβασμός…» σημειώνει κατ΄ αρχάς η διοίκηση της Ενωσης, προχωρώντας στη συνέχεια στην ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί.

Ειδικότερα αναφέρει ότι σε συγκεντρώσεις υπευθύνων και διευθυντών τμημάτων σε όλα τα ιδρύματα της περιοχής που έγιναν αυτές στις ημέρες, ανακοινώνονται μειώσεις προϋπολογισμών των νοσοκομείων (σε σχέση με του 2013) ως εξής: ΠΓΝΠ 14%, Αγιος Ανδρέας 25% και Καραμανδάνειο 20%.

«Ας μας πουν λοιπόν οι νέοι διοικητές και η 6η ΥΠΕ που τους καθοδηγεί, πώς θα “βγει” η νέα χρονιά, όταν -για παράδειγμα- στον ”Αγ. Ανδρέα”, το φετινό κονδύλι έφτασε μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος και έκτοτε πάγωσαν όλες οι προμήθειες; Που στο ΠΓΝΠ οι εξετάσεις ούρων δίδονται ελλιπείς λόγω «ελλείψεων stick»; Που στο Αίγιο τα βράδια δεν υπάρχει εφημερεύον εργαστήριο για τα απολύτως αναγκαία;».

Είναι ορισμένα από τα προβλήματα που εκθέτει ,συμπληρώνοντας τις αυξημένες ελλείψεις προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων κ.ά., που υπάρχουν σε αρκετές νοσηλευτικές μονάδες αλλά και τα καινούργια που προκύπτουν.

Μαρίνα Ριζογιάννη

http://www.pelop.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *