Έρχονται, χειροπέδες σε μεγαλογιατρούς για το σκάνδαλο Johnson & Johnson

εθνοςΕρχονται… χειροπέδες για το σκάνδαλο της «λευκής μπλούζας», καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις «μαύρων ταμείων», που αποασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία φέρεται να έχει πολλά κοινά με την πολύκροτη υπόθεση της Siemens. Πρόκειται για ένα μεγάλο «πάρτυ» δωροδοκίας, στο οποίο φέρονται να πρωταγωνιστούν στελέχη του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, που μοίραζαν μίζες σε πρωτοκλασάτα ονόματα ορθοπεδικών γιατρών και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων, προκειμένου να προωθούν μέσω χειρουργικών επεμβάσεων -και όχι μόνο- ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά υλικά και ορθοπεδικά είδη της Johnsan & Johnson ή της θυγατρικής της DePuy International (DPI). http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63916238

johnsonjohnson

Τό έψαξα λιγάκι  το θέμα.

διαβάστε ολο το ιστορικό ΚΛΙΚ ΕΔΩ (παπασταμ..)

Υπόθεση Johnson and Johnson: Η συμφωνία της J & J και ο απόλυτος διασυρμός της Ελλάδας! Μέρος 4ο
*Υπόθεση Johnson & Johnson: η διαφθορά στην Ελλάδα και οι προεκτάσεις σε Πολωνία και Ρουμανία

Υπόθεση Johnson & Johnson: Απολογία καταπέλτης για το σύστημα διαφθοράς στην Υγεία στην Ελλάδα Μέρος 3ο

Υπόθεση Johnson & Johnson: Η αγωγή του Αμερικανικού Υπ.Δικαιοσύνης δείχνει την διαφθορά στην Υγεία! Μέρος 2ο

Υπόθεση Johnson and Johnson: Η δικογραφία που διασύρει την Ελλάδα για την διαφθορά στην Υγεία

Από  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=343215 (

Ποινική δίωξη σε βάρος 5 στελεχών του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας την Τρίτη. Πρόκειται για συμπληρωματική δίωξη σχετικά με το σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International, για το οποίο, άλλωστε, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 8 γιατρών.

Τα 5 στελέχη βαρύνονται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

 

Την έρευνα αναλαμβάνει πλέον ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, Σπύρος Γεωργουλέας. Θα ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί και άλλα αδικήματα, καθώς και εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, όπως περιφερειακοί πωλητές. Δεν αποκλείεται να ανοιχτούν και τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων.
Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς θα ερευνήσει και μία παράκτια εταιρεία με έδρα τη Μάγχη που φέρεται να συνδέεται με την αμερικανική εταιρεία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, την περίοδο 1998-2006 φέρεται να δόθηκαν μίζες ύψους 16 έως 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε έλληνες γιατρούς, προκειμένου να επιλέγουν ορθοπεδικά είδη της συγκεκριμένης εταιρείας, τα οποία μάλιστα ήταν υπερκοστολογημένα κατά 35%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *