Επιστολή της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Αρκαδίας για το θέμα των σκουπιδιών

σκουπιδιαΑπαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομική και περιβαλλοντική  κατάσταση  επικρατεί εβδομάδες τώρα στην Τρίπολη ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, με πρωταγωνιστές το Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο. Ο πρώτος θεωρεί ότι υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος και ο δεύτερος ότι αρμόδιος είναι ο Περιφερειάρχης, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις για το θέμα αυτό  καθιστώντας τους πολίτες θεατές  μιας  παράστασης.

Η συσσώρευση των σκουπιδιών έχει φθάσει στο απροχώρητο με τον Ιατρικό Σύλλογο να χτυπάει το καμπανάκι για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Ύστερα από ένα μήνα το θέμα με τα σκουπίδια φαίνεται να βρίσκει προσωρινή λύση, με την καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού κ. Λυκουρέντζου, αφού μεσολάβησε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο επισκέφτηκε την πόλη μας και διαπίστωσε ότι απειλείται η υγεία των συμπολιτών μας από τη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Έτσι, αποφασίστηκε προσωρινά η μεταφορά των σκουπιδιών για έξι μήνες στην Αθήνα. Αναρωτιούνται οι συμπολίτες μας γιατί αυτή η κίνηση δεν έγινε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής από τις πρώτες ημέρες, ώστε να μην φθάσουμε στο σημείο να απειλείται η υγεία μας και να διασυρόμαστε σε όλη την Ελλάδα Ελπίζουμε να δοθεί σύντομα οριστική λύση και να τελειώσει αυτή η τραγωδία, αν και πολύ φοβόμαστε ότι θα επανέλθουμε στη σημερινή κατάσταση. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στο χώρο της Αγίας Τριάδος, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι τοπικοί βιοκαλλιεργητές υπέστησαν ζημιές στην παραγωγή τους λόγω του μολυσμένου νερού που προέρχεται από γεωτρήσεις κοντά στην υπαίθρια χωματερή (Αγίας Τριάδος).

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας είναι οι λακκούβες στους δρόμους της πόλης μας. Πριν από κάποιες μέρες διαβάσαμε στον τύπο ότι η λύση δόθηκε από συνεργείο του δήμου. Παρόλα ταύτα, οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι γεμάτοι λακκούβες, όπως στις οδούς Σπετσεροπούλου, Ναυπλίου, Ομήρων και σε άλλες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες να τραυματιστούν και τα αυτοκίνητα τους να υποστούν ζημιές.

Η Ε. Ε. Π. έχει επισημάνει πολλές φορές την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, όπου ο οποιοσδήποτε καταλαμβάνει χώρους που υπάρχουν στις καμάρες με πλαστικά παραπετάσματα, καταλαμβάνει τα πεζοδρόμια και πεζόδρομους με τραπεζοκαθίσματα και   καθιστά δύσκολη την διέλευση των συμπολιτών μας. Όσον αφορά στη περίπτωση με τα κολονάκια, έχουμε αναφέρει και παλαιότερα ότι απουσιάζουν από τη διασταύρωση Αγίου Κωνσταντίνου και Παπαρηγοπούλου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διέλευση οχημάτων, αφού αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα και στις δύο  πλευρές του δρόμου. Συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι η τοποθέτηση γίνεται επιλεκτικά σε χώρους υμετέρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολίτες είναι αυτοί  που πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να έχουν καθαρή πόλη και να μπορούν να κυκλοφορούν με ευκολία στους δρόμους.

ΤΟ  Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ε.Π

ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δήμητρος 9, Τρίπολη 22100

Τηλ: 2710241333, 2710223582

e-mail: trasportog@gmail.com

http://www.arcadiaportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *