Νοσοκομείο Ζακύνθου. Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων

νοσοκομειο ζακύνθουΜετά το κλείσιμο των ΤΕΙ στο νησί μας σειρά έχει και το Νοσοκομείο μας, με τη διαφορά ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την ζωή όλων μας.

Ήρθε και η σειρά του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού να βιώσει στο πετσί του τις  ανάλγητες πολιτικές της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας που ορίζει τις ανθρώπινες ζωές σαν νούμερα.

Από την ημέρα μεταφοράς μας στο νέο νοσοκομείο  η αγωνία του συλλόγου ήταν να είναι επαρκής οι παροχές υπηρεσιών με την αντίστοιχη χρηματοδότηση από το κράτος.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι όλο αυτό ο διάστημα η λειτουργία του νοσοκομείου ισορροπούσε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί με οριακή επάρκεια σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό.  Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που εργαζόμενοι συνεισέφεραν με απλήρωτη εργασία ή ακόμα και με χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να λειτουργήσει. Θυμίζουμε την ύπαρξη μιας καθαρίστριας για 15.000 τ.μ., τα εκατοντάδες   οφειλόμενα ρεπό, άδεις τριετιών και τα απλήρωτα εξαιρέσιμα  και εφημερίες για ένα εξάμηνο.

Στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε με την προϊστάμενη υγειονομική περιφέρεια η απάντηση που πήραμε  ήταν βρήτε χρήματα ή ανακατανέμετε πόρους, δηλαδή με άλλα λόγια <<διαχειριστείτε την μιζέρια σας>>. Θέση μας είναι ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να αποτελεί εισπρακτικό μηχανισμό για τους ήδη βαριά φορολογιμένους πολίτες, αλλά κοινοφελές ίδρυμα που παρέχει το αγαθό της υγείας σε όλους ανεξάρτητα τους πολίτες.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ !

·        Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν επιτέλους την κρισιμότητα της κατάστασης αρνούμενοι να χάσουν το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί τους που είναι η τελευταία τους ελπίδα για την ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

·        Καλούμε λοιπόν τους Ζακυνθινούς να ξεσηκωθούν, να αγανακτήσουν να διαδηλώσουν και να αγωνιστούν μαζί μας.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων είναι:

·        Καλούμε όλους  τους θεσμικούς φορείς  και την τοπική αυτοδιοίκηση  να συστρατευθούν μαζί μας απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου και κάλυψη των αναγκών στελέχωσης,

·        Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του νησιού μας τη Δευτέρα 11/03/2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

·        Ορίζουμε την Τρίτη ημέρα δράσης και πλατιά ενημέρωσης των Ζακυνθινών με έντυπο υλικό.

·        Καλούμε όλα τα σωματεία και πολίτες σε προσυγκέντρωση  την Τετάρτη 13/03/2013 και ώρα 17:00 στη Νομαρχία. Θα ακολουθήσει πορεία στο λιμάνι με συμβολικό κλείσιμο του.

·         Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που μετά την παραίτηση του διοικητή έχουν αναλάβει την ηθική ευθύνη παροχής υπηρεσιών υγείας με προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά αποφασίζουμε την  αναστολή των τακτικών λειτουργιών του νοσοκομείου ( τακτικά χειρουργεία, εργαστηριακές εξετάσεις και τακτικά ιατρεία) από την Πέμπτη 14/03/2013  προκειμένου να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο υλικό για τη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Τέλος καλούμε τον Βουλευτή Ζακύνθου να παρέμβει άμεσα  εντός της βουλής και απευθείας στον Υπουργό υγείας για να βρεθεί άμεση λύση χρηματοδότησης αλλά και στελέχωσης στο ακέφαλο πλέον  διοικητικά νοσοκομείο μας.

πηγή. ygeianet.gr

One thought to “Νοσοκομείο Ζακύνθου. Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων”

  1. Αν ξεσηκωθουν οι Ζακυνθινοι ,οπως ξεσηκωθηκαν οι Αθηναιοι σημερα στο Συνταγμα ,σωθηκατε !!!
    Κοιταξτε χαλια :

    http://www.iefimerida.gr/news/94307/«χλιαρή»-η-επανεμφάνιση-των-αγανακτισμένων

    Μα ,κι’ αυτοι οι ανοητοι !
    Ανακοινωνεις συγκεντρωση την ημερα που εχει ντερμπι ;;;

    Ο αλλος θελει να ξεκουραστει για να παει στο γηπεδο ,να φωναξει ,να ξεδωσει !
    Πως θα το κανουμε !;!;!

    Προταση μου .

    Οι αγανακτισμενοι της Ελλαδας πρεπει να μετονομαστουν ,
    Δεν γινεται να εχουμε το ιδιο ονομα με τους κουτοφραγκους !!!
    Εμεις ;
    Με τετοια ιστορια πισω μας !!!

    Προτεινω να μετονομαστουν σε ” Μ@λ@κισμενοι ” !

    Νομιζω οτι αυτο ειναι και το ονομα που αντικατοπτριζει 100 % τη δραση και τις μεθοδους του κινηματος .
    Και ολοκληρου του λαου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *