Εργασιακές συνθήκες “γαλέρας” για να είναι καθαρό το νοσοκομείο

Αναταραχή μεταξύ των εργαζομένων στο ιδιωτικό συνεργείο που έχει αναλάβει το έργο , καθώς ο εργολάβος προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μειώσεις μισθών.

Στο απροχώρητο , όπως καταγγέλουν, έχει φτάσει η κατάσταση για τις περίπου 70 εργαζόμενες στο ιδιωτικό συνεργείο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πέρα από τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν προκειμένου να είναι καθαροί – όπως απαιτείται- οι χώροι του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αυθαιρεσία του ιδιώτη εργολάβου , ο οποίος προχώρησε αιφνιδιαστικά σε σημαντικές μειώσεις στους μισθούς τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες, ο εργολάβος, αφού καθυστέρησε να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και συμφωνία τις πλήρωσε με μειώσεις που φτάνουν και τα 200 ευρώ.

Το γεγονός αυτό ήταν η “σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι” για τις γυναίκες, οι οποίες και θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη συνάντηση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

http://cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *