ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δίωξη σε γιατρό για βεβαίωση σε τυφλό-μαϊμού

Οι ευθύνες του γιατρού είχε δοθεί εντολή να διερευνηθούν από το ΣΔΟΕ αμέσως μετά τη σύλληψη του 60χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, επιμένοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του. Η περίπτωσή του είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και είναι ενδεικτικό πως παρακολουθήθηκε από μέλη του ΣΔΟΕ, τα οποία στην πορισματική αναφορά τους καταγράφουν δρομολόγιο που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, το οποίο στο τέλος στάθμευσε με ικανότητα δασκάλου σχολής οδηγών, όπως επισήμαναν.
Ο γιατρός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής στο ΣΔΟΕ, αλλά δεν εμφανίστηκε και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λάμπρο Τσόγκα. Ο εισαγγελέας χθες άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης, άμεσης συνέργειας σε απάτη και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Ο γιατρός θα κληθεί πλέον να απολογηθεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.
Η υπόθεση του 60χρονου δεν θα είναι η μόνη για την οποία θα γίνει ποινική έρευνα, καθώς δικογραφία σχηματίζεται και σε βάρος δεύτερου τυφλού-μαϊμού, ο οποίος μετά τη διακοπή του επιδόματος τυφλότητας άρχισε να λαμβάνει επίδομα ψυχοπάθειας. Και στην περίπτωση αυτή εξετάζονται ευθύνες γιατρών που χορήγησαν τις σχετικές βεβαιώσεις.

http://www.makthes.gr

Του Κώστα Καντούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *