Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 9/12/11

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του που έγινε στις 9 Δεκέμβρη αποφάσισε ότι θα αγωνιστεί για:

1.Διατήρηση όλων των εν λειτουργία τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου Αιγίου, με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων σε αυτά.
2.Εφαρμογή της πρότασης του Δ.Σ. του Ι.Σ. Αιγίου για εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου που με αρ. πρωτ. 15325/12-9-2011 έστειλε στο ΥΥΚΑ και κοινοποίησε σε Δήμο Αιγιάλειας, ΠΙΣ, ΔΥΠΕ, Νοσοκομείο Αιγίου.
3.Ενιαίος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτόν του ΕΟΠΥΥ με αξιοπρεπή πρόσβαση για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, υψηλών προδιαγραφών, δωρεάν για όλους τους πολίτες και αξιοπρεπείς αποδοχές για τους λειτουργούς του. Η εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ όπως έχει νομοθετηθεί θα σημάνει εξαθλίωση για τους γιατρούς καθώς και τραγική επιδείνωση των παροχών υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες.
4.Συλλογική σύμβαση εργασίας κατά πράξη και περίπτωση μεταξύ του νέου φορέα και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
5.Συνεχίζουμε με την μαζική μας συμμετοχή στην Αναστολή-Επίσχεση ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ γιατί έχει αθετήσει προ πολλού τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντί μας, δεν προβλέπεται καμιά δέσμευση για οφειλές από 1/1/2011 ενώ από 1/11/2011 έπαψε και να υφίσταται ουσιαστικά ως οργανισμός.
6.Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα πολυιατρεία του νέου φορέα, στα Κέντρα Υγείας  στα Αγροτικά Ιατρεία και στα συμβεβλημένα ιδιωτικά ιατρεία. Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Νοσοκομεία. Ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογραφία και παραπεμπτικογαφία
7.Όχι ιδιωτικά ιατρεία σε γιατρούς ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, αλλά ούτε και δραστηριοποίηση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία.
8.Διατήρηση και οικονομική ενίσχυση της αντιπροσωπείας ΤΣΑΥ Αιγιάλειας.
9.Διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων και των αποθεματικών του ΤΣΑΥ. Δικαστική διεκδίκηση απολεσθέντων μέσω χρηματιστηρίου, ομολόγων και κουρέματος. Άμεση βελτίωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ με αποπληρωμή φαρμακοποιών, ιατρικών εξόδων συναδέλφων, γρήγορες διαδικασίες συνταξιοδότησης.

Αίγιο 9/12/2011

Για τον Ι.Σ. Αιγίου

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας                              Α. Υφαντή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *