Αποκλεισμός νέων γιατρών από ταμεία

Χωρίς συμβάσεις και εκτός συνταγογράφησης . Σε επαγγελματικό αδιέξοδο βρίσκονται οι νέοι γιατροί μετά τη δημοσίευση του νέου κανονισμού ΕΟΠΥΥ, καθώς πρακτικά τους αποκλείει πλήρως από το σύστημα υγείας.
Όπως καταγγέλλει το «Κίνημα Νέων Γιατρών», ο αποκλεισμός τους από τα ασφαλιστικά ταμεία προκάλεσε συνθήκες πλήρους απομόνωσης και επαγγελματικού αφανισμού. Όπως αναφέρουν, υπάρχει διαχρονικά αποκλεισμός τους από το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ συνήψε τελευταία φορά συμβάσεις με γιατρούς το 2009, ενώ ο ΟΠΑΔ που διαχρονικά έκανε συμβάσεις με όλους τους ιατρούς, με απόφασή του, διέκοψε τη σύναψη συμβάσεων στις 6/9/11. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι νέοι γιατροί να μην μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ούτε να γράψουν παραπεμπτικά
για εξετάσεις. Οι συνέπειες για τους νέους ειδικευμένους που άνοιξαν ιατρείο είναι καταστροφικές διότι οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα ιατρεία τους με αποτέλεσμα να είναι πλήρως περιθωριοποιημένοι. Γι αυτό ζητούν να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος από τον ΟΠΑΔ για να συνταγογραφούν φάρμακα ή εξετάσεις.

Πηγή: Health Daily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *