ΕΣΥ ή ιδιωτικό ιατρείο, καλούνται να επιλέξουν 1000 γιατροί

νοσοκομειο-702x336«Λουκέτο» στα ιδιωτικά ιατρεία τους καλούνται να βάλλουν οριστικά οι περίπου 1.000 γιατροί πρώην ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι απασχολούνται στις μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας-ΠΕΔΥ και διατηρούν τα ιατρεία τους με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα δικαστηρίων.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι γιατροί θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ΠΕΔΥ αφού πλέον οι θέσεις που κατέχουν σήμερα από μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κλάδου Π.Ε. ιατρών οδοντιάτρων, μετατρέπονται σε κλάδου ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.

Την μετατροπή προβλέπει σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί στις μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας η αξιολόγηση των γιατρών για το ποια βαθμίδα θα λάβουν ως γιατροί ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο οι γιατροί που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, μετά από αξιολόγηση και εντός οκταμήνου πρέπει να τοποθετηθούν σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ. Από τους 5.000 γιατρούς, παρέμειναν στο ΠΕΔΥ 2.300 γιατροί εκ των οποίων περίπου 1.000 προσέφυγαν σε δικαστήρια και με προσωρινές διαταγές αρχικά και ασφαλιστικά μέτρα στη συνέχεια, διατήρησαν το ιατρείο τους «έως ότου γίνει η αξιολόγησή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *