Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. “Φτωχός συγγενής”

nosokomeio-agiou-nikolaou__mainΜε ένα βίντεο που διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα λεπτό, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου καταγγέλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του ν. Λασιθίου και γνωστοποιεί την τριτοκοσμική κατάσταση της Υγείας στο νομό.

Οι εργαζόμενοι αποδίδουν ευθύνες στις κυβερνητικές πολιτικές και τα μνημόνια ενώ τονίζουν πως η λύση της συγχώνευσης κάθε άλλο παρα θετικά έδρασε στην τραγική εικόνα του Νοσοκομείου.

Κακοπληρωμένοι επιστήμονες εξαναγκάζονται να εργάζονται σε εξαντλητικούς ρυθμούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας γεγονός που εκτός από απάνθρωπο κρίνεται και παράνομο από την νομοθεσία.

Η συρρρίκνωση των κονδυλίων για τις εφημερίες των ιατρών καθώς και τα κενά στο πρόγραμμα των εφημεριών δυσχεραίνουν το έργο των ιατρών.

Το “πάγωμα” των προσλήψεων έχει επιφέρει 30% μείωση προσωπικού τα τελευταία 3 χρόνια γεγονός που σε συνδυασμό με της αποσπάσεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τους έχει εξαντλήσει.

Ο σύλλογος εργαζομένων εκφράζει στο βίνετο σε κάθε τόνο τις αμφιβολίες του για την τήρηση των δεσμεύων των αρμοδίων για την βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί.
http://www.cretalive.gr/crete/view/se-13-lepta-oi-ergazomenoi-jespoun/192940

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *