Συνέντευξη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα.

papakostaΗ Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο ‘’ΒΗΜΑ FM’’ και στο δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη.

Ειδικότερα, η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε:

-Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Εκτιμώ ότι το να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών σε φοροελαφρύνσεις αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και να αποκατασταθούν οι αδικίες. Μια τέτοια ενέργεια επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σιγά- σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται. Θυμίζω, άλλωστε, ότι ο Πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει πριν ακόμη φτάσουμε στις Ευρωεκλογές».

-Για τα θέματα πρόνοιας:

«Η πρόνοια, ενώ ήταν και θα έπρεπε να είναι κομμάτι του Υπουργείου Υγείας, μεταφέρθηκε -επειδή έχει και τα προνοιακά επιδόματα- στο Υπουργείο Εργασίας όταν Υπουργός Υγείας ήταν ο σημερινός Υπουργός Παιδείας. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Εργασίας, όσον αφορά στην προαγωγή και στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, ιδίως εκείνων που έχουν αναπηρίες και δη, μη αναστρέψιμες αναπηρίες».

-Για δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’, σχετικά με τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ:

«Ασφαλώς ο ΟΚΑΝΑ και η καταπολέμηση των ναρκωτικών γενικότερα είναι ένα θέμα που θέλει πολλή δουλειά, καθημερινά. Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η αλλαγή της νοοτροπίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Βεβαίως, η μείωση της βλάβης είναι πολύ σημαντική, αλλά από μόνη της, μαζί με τη συντήρηση του ατόμου, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να του προσφέρουμε. Αυτό που στοχεύουμε είναι αρχικώς η πρόληψη και πέραν αυτής, η απεξάρτηση και η κοινωνική ενσωμάτωση του ατόμου. Πάντως, τα θέματα του ΟΚΑΝΑ τα παρακολουθώ στενά και όπου χρειάζεται κάνουμε παρεμβάσεις».

-Για τα Κέντρα Πρόληψης:

«Τα κέντρα πρόληψης αποτελούν τους συνεργάτες του ΟΚΑΝΑ στην περιφέρεια. Να ξέρετε ότι ήδη, με το που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο Υπουργείο Εργασίας, συναντήθηκα με τους εργαζόμενους σε αυτά και συζητήσαμε για τα θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα, αναζητούμε τρόπους, με τους οποίους θα προχωρήσουμε σε μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Να σας θυμίσω τέλος, ότι υπάρχει και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα ο Πρωθυπουργός και να σας επισημάνω ότι για πρώτη φορά η χώρα θα αποκτήσει εθνική στρατηγική καταπολέμησης των ναρκωτικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *