Τι περιμένουμε

ARKADIA18-150x15017Για μια ακόμη φορά, εντός και εκτός των αιθουσών του Πρωτοδικείου Τρίπολης, οι υπερβολές πλεόνασαν από τους υποψήφιους και τους νομικούς τους. Στο όνομα της κατάκτησης της δημοτικής εξουσίας, οι αντίδικοι διεκδικητές του θρόνου, έδωσαν ρεσιτάλ υπερβολών, καταμετρώντας επικοινωνιακά κέρδη και ζημιές και μόνο. Την ίδια ώρα που κάποιοι αγωνιούν ανοήτως για τη διάσωση πολιτικών σχηματισμών που είναι ήδη νεκροί στις συνειδήσεις μας, η κοινωνία παραδέρνει μέσα σ’ ένα όργιο φημών, πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, αγωνιά για το μέλλον, παραλύει, καταρρέει.

Μια κοινωνία που έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων πολύ πριν την πολιτική της ηγεσία, μια κοινωνία που με οργή, αντιρρήσεις, αντιφάσεις, έχει πάντως κατ’ ουσίαν αποδεχθεί το αποτέλεσμα και παραμένει μάλλον αδιάφορη για το δικαστικό αποτέλεσμα, κάποιοι επιμένουν. Οι μεν θέλουν την παραμονή της υπάρχουσας κατάστασης, τη θεωρούν επιτυχημένη και γι αυτό επιζητούν τη συνέχισή της μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, οι δε, περισσότεροι όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα, που τους αμφισβητούν οι πρώτοι, θέλουν την αλλαγή εδώ και τώρα, για καλύτερες μέρες στο δήμο. Εξ ου και οι αλληλοκατηγορίες του στυλ «ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος» του Σμυρνιώτη για το Παυλή, μετά τις απειλές του τελευταίου για έλεγχο των ανομιών που έχουν γίνει στο δήμο από το Σεπτέμβρη.

Πώς όμως μπορεί να λειτουργήσει ένας δήμος έστω στοιχειωδώς, έστω αμυνόμενος, πόσο μπορούν να αντέξουν πολίτες που βομβαρδίζονται διαρκώς από τέτοιες και τόσες καταγγελίες, επίσημες, ημιεπίσημες και ανεπίσημες μέσα από τα παντός είδους δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για εκλογικές παρανομίες και άλλα ηχηρά παρόμοια; Λίγο δύσκολο για τον πολύ κόσμο να αποδεχθεί εκλογικά αποτελέσματα που θα προέρχονται από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Έχουν καταλάβει άραγε η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και οι άλλοι εμπλεκόμενοι ότι η Τρίπολη αδιαφορεί; Ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης μάλλον διακρίνουν εναργέστερα από τους εκπροσώπους τους στο δήμο το μείζον από το έλασσον, ίσως γιατί η τύχη τους δεν εξαρτάται άμεσα από τους εν λόγω. Γι αυτό και δεν μένουν στα ακραία λόγια των δικαστικών αιθουσών και στην ετυμηγορία της Θέμιδας. Γι αυτό και δεν περιμένουν ωραία λόγια, υποσχέσεις βελτίωσης, αλλά ένα γενναίο, σαρωτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, βάσει χρονοδιαγράμματος. Αναζητούν την ελπίδα ότι η πόλη έχει δύσκολο μέλλον, αλλά έχει μέλλον. Ματαίως;

 

 

 

Στα δικαστήρια

Στις αίθουσες των δικαστηρίων της πόλης βρέθηκαν δήμαρχος Σμυρνιώτης και Παυλής, για την εκδίκαση της ένστασης του πρώτου όσον αφορά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Μαϊου. Από κοντά και πλήθος κόσμου που από περιέργεια προσήλθε στο χώρο. Με την κατάθεση των υπομνημάτων από τους δικηγόρους όλοι απεχώρησαν. Σε δηλώσεις του ο κ. Σμυρνιώτης και ο συνήγορός του εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη, πεπεισμένοι πως θα δικαιωθούν ενώ ο κ. Παυλής αναφέρθηκε στην ετυμηγορία του λαού των εκλογών του Μαίου για να υποστηρίξει πως αυτή δεν μπορεί να ανατραπεί και πως από το Σεπτέμβριο, μόλις αναλάβει τα ηνία του δήμου θα αρχίσει ο έλεγχος των ανομιών της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η απάντηση ήρθε χθες από πλευράς Σμυρνιώτη ο οποίος σε συνέντευξή του δηλώνει ότι ο κ. Παυλής κρούει ανοιχτές θύρες αφού εδώ και 3,5 χρόνια αναμασά τις ίδιες απειλές – συκοφαντίες χωρίς να προσφεύγει στη δικαιοσύνη, γεγονός που τον χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο». Την 1η Αυγούστου να πάει στο δικαστήριο και όχι την 1η Σεπτεμβρίου, λέει και προκαλεί τον αντίπαλό του.
Κούρασαν

Εξάντλησαν το ακροατήριο στο Συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων ο νυν και πρώην Πρόεδρος του Αρκαδικού Χωριού με τις φλυαρίες και αντιπαραθέσεις τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την κατάντια του Χωριού. Σε σημείο που ανάγκασαν πολλούς να εγκαταλείψουν την αίθουσα.

Μια κληρονομιά που ταλανίζει

Αντεγκλήσεις είχαμε και για το θέμα του ακινήτου στη γωνία των οδών Παπαρηγοπούλου και Τάσου Σεχιώτη, που εκλιπούσα άφησε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Χρόνια τώρα από τότε που η δωρεά έγινε γνωστή, ελάχιστα έως καθόλου οι διοικητές που πέρασαν από το νοσοκομείο ασχολήθηκαν με αυτήν, ως κληρονομιά. Και το ακίνητο ρημάζει από τη φθορά του χρόνου. Εν τω μεταξύ στο θέμα έχει εμπλακεί και επιχειρηματίας ο οποίος είχε μισθώσει το ακίνητο, ενόσω ζούσε η ιδιοκτήτης, για να το χρησιμοποιήσει ως έδρα της επιχείρησής του και με διάφορες δικαστικές αποφάσεις διεκδικεί πολλά υπέρ του, από την διαχρονική αδράνεια των διοικήσεων.

Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αρκαδία τοποθετήθηκε ο Φώτης Κανακόπουλος, μαθηματικός. Ο κ. Κανακόπουλος διαδέχεται τον καθόλα άξιο και επιτυχημένο κ. Πολύδωρα Χαριτωνίδη, με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου, βάσει νόμου που ορίζει ότι «στις κενούμενες θέσεις Διευθυντών Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποψήφιοι κατά σειρά εγγραφής τους στους οικείους αξιολογικούς πίνακες επιλογής με βάση τις δηλωθείσες προτιμήσεις τους για το υπόλοιπο της θητείας, ήτοι 31-7-2015». Του κ. Κανακόπουλου αρνηθέντος τη θέση καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Σελίμης, φυσικός.

Παιδικός Σταθμός Μητρόπολης

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός που δημιούργησε στον ειδυλλιακό χώρο του άλσους της Ζωοδόχου Πηγής, Κάρτσοβας. Γι αυτό και προσκαλεί τους γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας 2 1/2 ετών και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και ενδιαφέρονται να προσληφθούν και φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στον Παιδικό Σταθμό της Μητρόπολης, όπως από την 1η Αυγούστου υποβάλλουν στα Γραφεία της Μητρόπολης, σχετική αίτηση προεγγραφής για τα περαιτέρω.

Γιορτή του ψαρά

Σήμερα Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, στις 8:30 το βράδυ στο θέατρο Παρ. Άστρους θα αναβιώσει , για 2η συνεχόμενη χρονιά, το έθιμο της «Γιορτής του Ψαρά», με μία ερμηνεύτρια που έχει αφήσει τα ίχνη της αναπνοής της σε όλα τα μικρόφωνα των αιθουσών ηχοληψίας και την ηχώ της φωνής της σε όλα τα θέατρα και τα γήπεδα της Ελλάδας, τη μοναδική Γλυκερία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο «Η Ευαγγελίστρια». Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προσφέρονται θαλασσινά εδέσματα και κρασί. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Χαμογελάτε

Τα κάγκελα, η γκαρνταρόμπα, οι φωτογραφίες με τα όπλα στα πεδίο βολής κυριαρχούν στα σχόλια του twitter για την οριστική απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τη θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια από το social media:

-Kαγκελάκια Βρυξελλών

-BREAKING: Τις αρμοδιότητες σχετικά με τη γκαρνταρόμπα της Κομισιόν αποφασίστηκε να αναλάβει ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

-Γιατρέ απ’ το πρωί έχω μια έντονη κινητικότητα στα αχαμνά μου. Είναι κάτι σοβαρό; -Όχι απλά ο Αβραμόπουλος θα είναι επίτροπος Ελλάδας

-Αβραμόπουλος επίτροπος, ό,τι πιο βαρετό έχουμε στείλει στην Ευρώπη μετά τη Μαντώ.

-Ο Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος στην Κομισιόν! Μια νέα εποχή στον τομέα της “καλλωπιστικής” ευρωπαϊκής πολιτικής αρχινά! ΖΗΤΩ το ΜΠΟΤΟΞ!

-Αβραμόπουλος Επίτροπος. Όσο πιο τίποτα, τόσο μεγαλύτερο αξίωμα σ’ αυτή τη χώρα!

-Ο Αβραμόπουλος νέος επίτροπος στην Κομισιόν. Επιτέλους να μάθουν οι βλάχοι οι ευρωπαίοι πως γίνονται οι σωστές οι δεξιώσεις.

-Υπάρχει επίτροπος Δεξιώσεων ή θα φτιαχτεί νέα θέση;

-Ντόρα, δε θα είσαι εσύ η Επίτροπος τελικά. -Αντώνη, ούτε εσύ θα ΄σαι πρωθυπουργός σε λίγο. 1-1

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *