Στον πάγο ακόμη οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας: Όλο το παρασκήνιο!

βοριδης παπακ. γρηγΣχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα του ανασχηματισμού και στο υπουργείο Υγείας ακόμη να δοθούν οι αρμοδιότητες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς επίσημο αντικείμενο είναι ακόμη οι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους καθώς οι αρμοδιότητες είναι ακόμη στον αέρα αφού δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Συνέπεια είναι όλες οι αποφάσεις να φέρουν την υπογραφή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

Και μπορεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος να επιμένει να αναλάβει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, του δίνονται όμως ο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ. Κάτι βέβαια που δεν τον ικανοποιεί δεδομένου πως αποτελούν δύο πεδία προβλημάτων.

Πάντως σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Βορίδης ερωτηθείς σχετικά απάντησε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο : “Εμείς έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας για τις αρμοδιότητες” υπονοώντας προ0φανώς ότι ο αναπληρωτής υπουργός θέλει δε θέλει θα αναλάβει ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ και ουχί τα νοσοκομεία.

Το ζήτημα είναι πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δώσει ακόμη εντολή ώστε να μπορεί να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Μ αυτά και μ αυτά οι δύο άνδρες παρότι συγκατοικούν στην οδό Αριστοτέλους με τη βία ανταλλάσσουν λίγες κουβέντες.

Και κοντά από τους δύο, τη νύφη την πληρώνει η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα που ακόμη δεν έχει αντικείμενο στα χέρια της παρότι απασχολείται κανονικά στον τομέα της.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6900

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *