Βορίδης – ΠΙΣ: με κλειστά «χαρτιά» από την πλευρά του υπουργού η πρώτη συνάντηση

18-6-2014_Συνάντηση_του_Υπουργού_Υγείας_με_ΠΙΣΜε διάθεση για να μάθει, υπομονετικός, διερευνητικός και καθόλου αλλαζόνας, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς των γιατρών, αλλά με κλειστά τα χαρτιά του, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, στην επίσημη πρώτη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μία συνάντηση που είναι γεγονός, ότι διήρκεσε πολλές ώρες.

Τις ώρες μάλιστα που διήρκεσε η συνάντηση, ο κ. Βορίδης κρατούσε επιμελώς σημειώσεις καταγράφοντας τα αιτήματα του ΠΙΣ και διακόπτοντας συχνά πυκνά τους γιατρούς προκειμένου να ρωτήσει λεπτομέρειες. Πάντως είναι γεγονός, ότι δεν άνοιξε κανένα από τα χαρτιά του ο νέος υπουργός, ούτε και δεσμεύθηκε για να προχωρήσει κάποια από τα αιτήματα του ιατρικού κλάδου.

Ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) απασχόλησε ιδιαίτερα τον νέο υπουργό Υγείας, ο οποίος ρωτούσε διαρκώς για τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζήτησαν από τον κ. Βορίδη, να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα του ΠΕΔΥ.

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργαστηριακών γιατρών και η αύξηση του προϋπολογισμού των εργαστηρίων, απασχόλησε επίσης τις δύο πλευρές. Μάλιστα ο κ. Βορίδης πρότεινε στους γιατρούς, να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Συνεργασίας για τα θέματα αυτά, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα, επεσήμανε ότι θα το δει προσωπικά το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών. Ακόμη, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα ήθελε τα οικονομικά του υπουργείου Υγείας να είναι περισσότερο διευρυμένα το 2015.

 

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ τέλος, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο μείζον θέμα που απασχολεί την ιατρική κοινότητα και που αφορά ειδικότερα στο «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή», ενώ δήλωσαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι τόσο επί της αρχής, όσο και επί της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ούτε και τα απογευματινά ιατρεία έφεραν σημαντικό όφελος στα οικονομικά των νοσοκομείων.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος τάσσεται κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων.

 

 

 

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki

One thought to “Βορίδης – ΠΙΣ: με κλειστά «χαρτιά» από την πλευρά του υπουργού η πρώτη συνάντηση”

  1. Οταν ακούς από Υπουργό τα τετριμμένα δηλαδή ” πρότεινε να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει το ζήτημα!!” και το άλλο ότι ” θα το δεί το ζήτημα-των ληξιπρόθεσμων οφειλών -με το Υπουργείο Οικονομικών” τότε καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί!
    Το ζήτημα είναι άλλο.Ας αφήσουμε κατά μέρος τους απατεώνες πολιτικάντηδες που κυβέρνησαν και δυστυχώς ακόμα κυβερνούν αυτήν την δύσμοιρη χώρα.
    Χωρίς ιατρική ηγεσία που να έρθει σε ρήξη με αυτούς τους ψεύτες δεν υπάρχει καμμιά ελπίδα για τον κλάδο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.