Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Διακοπή κάθε προσχηματικής διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ

ΠΕΔΤην Τετάρτη 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχαν, ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας κος Αντώνης Μπέζας και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μιχάλης Βλασταράκος συνοδευόμενος από τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Κατά τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η υπαναχώρηση του υπουργού από τις αρχικές του δεσμεύσεις προς τα μέλη της επιτροπής. Ενημερωθήκαμε ότι o κλειστός προϋπολογισμός ανεξάρτητα από τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014 που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας και τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί, θα ανέλθει στο ύψος του 60% – 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί.

Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι φορολογικά δεν έχει γίνει τίποτα παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούμε για τα ποσά που δημεύτηκαν αναδρομικά από τους παρόχους

ΠΕΔ_-_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΥΥΚΑ_30-04-2014

 

One thought to “Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Διακοπή κάθε προσχηματικής διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ”

  1. Το φοβερότερο όλων είναι ότι όλα αυτά τα επαίσχυντα μέτρα(να κάνεις εξετάσεις και μετά να σου λέει το κράτος δεν στα πληρώνω) τα νομοθετούν οι εδώ άθλιοι υποτακτικοί και οι υποτίθεται προοδευμένοι Ευρωπαίοι(Γερμανοί εν προκειμένω) τα υιοθετούν!!
    Αλήθεια στην χώρα τους (Γερμανία) γίνονται αυτά τα αίσχη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *