Νέα από Αρκαδία. Ακομμάτιστες υποψηφιότητες

ARKADIA18-150x150177Ξεκίνησε ως εξαίρεση με την αυτόνομη και χωρίς κομματικό χρίσμα αναγγελία καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές από κάποια πρόσωπα. Και γενικεύεται συν τω χρόνω. Γεγονός ευχάριστο, από κάθε άποψη, με σημαντικές επιπτώσεις στις προσπάθειες των κομμάτων, τα οποία συναντούν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να βρουν, στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υποψηφιότητες ικανές να αντιπαραταχθούν με αξιώσεις στις σημερινές δημοτικές ηγεσίες.

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Αντίθετα, απολύτως φυσιολογικό θα μπορούσε να θεωρηθεί. Και μακάρι το φαινόμενο να προσλάβει τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις. Και να απλωθεί, ει δυνατόν, σ’ όλες τις περιφέρειες και σ’ όλους τους δήμους. Διότι καιρός είναι να καταλάβουν οι ηγεσίες των κομμάτων ότι δεν γίνεται να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Καιρός είναι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής (και όχι μόνο) κοινωνίας να πάψει να λειτουργεί με όρους θεάματος, γεγονός που έχει επίπτωση και στις πολιτικές του επιλογές. Και να κάνει τις σωστές επιλογές. Να επιλέξει όχι τον προβεβλημένο τηλεοπτικά ηθοποιό, δημοσιογράφο, τραγουδιστή, τηλεπερσόνα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Να επιλέξει εκείνον που δεν έχει άλλη επιδίωξη πέραν της διοίκησης του δήμου, που δεν βλέπει την υποψηφιότητα και την πιθανή θητεία ως χαμαλίκι. Γι αυτό και ιδανικός είναι εκείνος που δεν έχει βλέψεις για την κεντρική σκηνή, που δεν θέλει να γίνει κάτι άλλο εκτός από υπηρέτης των δημοτών. Ιδανικός δήμαρχος είναι εκείνος που σκύβει στην καθημερινότητα, ασχολείται με τα μικρά πρακτικά και αφήνει την υψηλή πολιτική για τους υπόλοιπους.

 

Βέβαια, και τα πολιτικά στελέχη είναι καλοδεχούμενα στην Αυτοδιοίκηση, αρκεί να πληρούν κάποιες αυτοδιοικητικές προϋποθέσεις, ενώ τα πολιτικά μηνύματα που θα προκύψουν από τα εκλογικά αποτελέσματα, θα είναι επίσης χρήσιμα. Όμως δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσουν αυτά τα στελέχη ότι, εκτός από το Μνημόνιο, υπάρχουν και τα σκουπίδια στον δρόμο, και πως η οργή των πολιτών δεν κάνει τέτοιου είδους εξαιρέσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Κτηνοτροφικά πάρκα

 

Πέντε μεγάλα κτηνοτροφικά πάρκα και μια σύγχρονη υπηρεσία προώθησης επενδύσεων που θα διπλασιάσουν την παραγωγή γάλακτος στην περιοχή, προβλέπει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου, η δαπάνη του οποίου έχει προϋπολογισθεί σε 50 εκατ. ευρώ. και αποτελεί καρπό συνεργασίας της Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

 

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, δεδομένης της προοπτικής που παρουσιάζει λόγω φέτας. Ήδη, έχουν προχωρήσει σημαντικά οι σχετικές διαδικασίες για την εκκίνηση του πιλοτικού αυτού και καινοτόμου προγράμματος που θα δίνει έμφαση στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας δεδομένου ότι, συγκριτικά με τους άλλους κλάδους της κτηνοτροφίας, παρά τις υφιστάμενες αδυναμίες της, παρουσιάζει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και άριστη προοπτική για το άμεσο μέλλον, κυρίως λόγω της φέτας και των υπόλοιπων τοπικών τυριών. Το πρόγραμμα, το οποίο θα ενισχυθεί με σημαντικούς πόρους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου υπεύθυνος για την υλοποίηση του θα είναι ο καθηγητής του ΓΠΑ Γ. Ζέρβας.

 

Για την Ευρωβουλή

 

Στα σίγουρα ονόματα από το ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, εμφανίζουν κάποιες παραπολιτικές στήλες αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ που έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, όπως λένε, στη Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται ότι θα είναι τελικά ένα από τα πρόσωπα που θέλουν να πάνε στην ευρωβουλή. Ο ίδιος δε εμφανίζεται αποφασισμένος να βοηθήσει το κόμμα του από τη θέση αυτή είτε με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είτε με τους 58.

 

Τα στοιχεί στη διαύγεια

 

Στην ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου και επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γόντικα για το που και πόσα κονδύλια έχουν διατεθεί μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας «Πελοπόννησος ΑΕ» για την τουριστική προβολή της περιφέρειας, από τα 5,9 εκατ. του ΕΣΠΑ, η απάντηση που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου ήταν πως όλα αυτά υπάρχουν στη διαύγεια και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα αναζητήσει. Ο κ. Γόντικας επέμεινε ζητώντας ονόματα με συγκεκριμένες δράσεις αυτών των ονομάτων, αλλά και τα χρήματα που έλαβαν όπως και τα τιμολόγια που κόπηκαν. Προειδοποίησε δε να μην τολμήσουν και συμβουλέψουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Πελοπόννησος ΑΕ να αρνηθεί τα εν λόγω στοιχεία.

 

Γρηγόρης Λαμπράκης

 

Η νέα δημιουργία «Γρηγόρης Λαμπράκης: Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», ένα τραγικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ, όπου μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και όμορφη παράλληλη αφήγηση των γεγονότων, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις λιγότερο γνωστές πλευρές της προσωπικότητας και της δράσης του Γρηγόρη Λαμπράκη, προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στο Cine Ville Τρίπολης. Παρών στην προβολή και ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, που έλκει την καταγωγή από τα Βούρβουρα, αλλά και πλήθος κόσμου που έσπευσε να την παρακολουθήσει.

 

Οικολογική διαβίωση

 

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση που διοργανώνεται από το ECOCITY, παρουσίασαν τις εργασίες τους, που περιέχουν προτάσεις για την οικολογική μετακίνηση και διαβίωση στην πόλη μας, μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 , στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Πρόκειται για προτάσεις που αναφέρονται στη χρήση ποδηλάτου αλλά και στην υγιεινή πεζοπορία μέσα από ποδηλατόδρομους που πρέπει να δημιουργηθούν, κυρίως στον άξονα Κέντρο πόλης – Καλαβρύτων- Αγιώργης. Επίσης κατήγγειλαν την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων σε πεζοδρόμια και χώρους όπου είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες, την ανεξέλεγκτη χρήση δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα κ.ά. Παρών και ο δήμαρχος που επαίνεσε το έργο των μαθητών και του διευθυντής τους. Να σημειωθεί πως οι ομάδες των μαθητών θα διαγωνιστούν με εκείνες των υπόλοιπων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετέχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, ενώ οι ομάδες με τις 4 πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, τον Αύγουστο.

 

Τεγεατικός Σύνδεσμος

 

Νέος Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, και διάδοχος του κ. Βασίλη Ψυχογιού, μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 20124 είναι ο Χημικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, από το Στάδιο Τεγέας, αδελφός του Τάκη Αθανασόπουλου, πρώην Διοικητή της ΔΕΗ. Αντιπρόεδροι ορίστηκαν οι: Γιαννιός Γ. Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός και Πετρόπουλος Ι. Γεώργιος Επιχειρηματίας. Γενικός Γραμματέας: Ανδριανοπούλου-Νασιοπούλου Π. Ελένη Συντ/χος Εκπαιδευτικός Ταμίας Παπαηλίου Γ. Νικόλαος Ελ.Επαγγελματίας και Ειδικός Γραμματέας Πορτιάς Ε. Αθανάσιος Έμπορος.

 

Χαμογελάτε

Ρωτάει ένας γύφτος τον άλλο:

– Πόσα Τ.Ε.Ι. έχει τo Eλλάντα;

-Αγκράμματο είσαι; ντώντικα, και μένουν στον Όλυμπο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *