Νέα από Αρκαδία. Προεκλογικοί εκβιασμοί

ARKADIA18-150x15017Παναγροτικά συλλαλητήρια και είσοδοι των αγροτών στα κέντρα των πόλεων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, δίνουν τον τόνο της κινητοποίησης των τελευταίων ημερών. Χαρακτηριστική η διαμαρτυρία τους για την υπερφορολόγηση και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική κατά τη διάρκεια του παναργολικού συλλαλητηρίου, στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος. Μηχανοκίνητη πορεία με εκατοντάδες τρακτέρ στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια «χτίσιμο» των εισόδων των τραπεζικών καταστημάτων με «κλούβες» πορτοκάλια, τα οποία αργότερα διέθεσαν στους πολίτες.

Τα ίδια θα μπορούσε να πει κανείς και για τις διαμαρτυρίες αγροτών σε άλλα μέρη της χώρας.

Όσον αφορά τη διαμαρτυρία τους αποτελεί ασφαλώς δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται για τις τιμές των προϊόντων τους, για το εισόδημά τους ή για ό,τι άλλο τους δυσαρεστεί. Να διεκδικούν ό,τι καλύτερο νομίζουν. Αλλά γιατί αυτή η διεκδίκηση πρέπει να γίνεται με κατάληψη από τρακτέρ διαφόρων κεντρικών σημείων των πόλεων και δημοσίων υπηρεσιών, όπως της ΔΟΥ Λακωνίας για τρεις συνεχείς μέρες; Τι σχέση ο τσαμπουκάς με την τιμή του λαδιού, του πορτοκαλιού και άλλων αγροτικών προϊόντων;

Πολύ φοβούμαστε και αποτελεί κοινή διαπίστωση πως στην Ελλάδα τα τελευταία έχει αρχίσει να επικρατεί μια ιδιότυπη, όσο και επικίνδυνη αντίληψη. Οτι η βασιμότητα των αιτημάτων επιβεβαιώνεται από την ένταση της διαμαρτυρίας. Και ότι η ένταση της διαμαρτυρίας προκύπτει από την καταστολή που θα προκαλέσει. Είναι μια νέα αντίληψη των κοινωνικών αγώνων, η οποία έχει εισαχθεί στη χώρα μας από μια κατηγορία «ακτιβιστών» της Αριστεράς και έχει εξαπλωθεί σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τους «ακτιβιστές», δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι – τόσο μυαλό κουβαλάνε. Σε ό,τι, όμως, αφορά την κοινωνία, πολύ φοβούμαστε ότι κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο που μας απειλεί. Και δεν κάνουν τίποτε για να τον αντιμετωπίσουν.

Ας γνωρίζουν όμως ότι η υγιής κοινωνία δεν θα παραμείνει αδιάφορη στα τερτίπια των παντός είδους συνδικαλιστών του αγροτικού τομέα. Που νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν με τα θηριώδη αγροτικά τους μηχανήματα κατά τρόπο κυνικό, μετατρέποντας τα συντεχνιακά τους προβλήματα σε προεκλογικό υλικό.

Και ο κ. « ΣΔΟΕ» υποψήφιος;

Η στήριξη Τατούλη από τη ΝΔ είναι οριστική και αμετάκλητη, κατά τα φαινόμενα. Χωρίς ωστόσο να έχουν εκλείψει οι αντιδράσεις από μερίδα της κομματικής βάσης που εξακολουθεί να μη βλέπει με θετικό μάτι τον Αρκάδα πολιτικό, ο οποίος είχε στηριχθεί στις τελευταίες εκλογές από το ΠΑΣΟΚ., όπως και το ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή είχε ασκήσει έντονη κριτική και ουσιαστικά είχε απειλήσει να γκρεμίσει από την εξουσία την τότε κυβέρνηση. Γι αυτό οι επιτελείς του Μαξίμου, σύμφωνα με το parapolitika.gr, επιθυμούν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια με ανθρώπους που δεν έχουν «βαρίδια» και διατηρούν ακέραιη την απήχησή τους στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται. Τέτοιο πρόσωπο θεωρείται πως είναι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, η επαγγελματική διαδρομή του οποίου, σε συνδυασμό με τα γνωστά «γαλάζια» αισθήματά του τον αναδεικνύουν ως την καλύτερη δυνατή λύση για αντιπεριφερειάρχη στον νομό Μεσσηνίας.

Ο φόβος εξάλλου να «λοξοδρομήσουν» από την υποψηφιότητα Τατούλη στελέχη που είχαν στηρίξει τον Δ. Δράκο στις προηγούμενες εκλογές, λόγω της πόλωσης που υπήρξε πριν από τέσσερα χρόνια, επιβάλλει ένα δυνατό πρόσωπο από τον νομό, που θα ενώσει και δεν θα διχάσει την Κεντροδεξιά. Και ως τοιούτος προκρίνεται ο κ. Στασινόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ συστοιχίζεται

Η υποψηφιότητα Πανούση τελείωσε για τη ΔΗΜΑΡ, καθότι δεν επιθυμεί ο ίδιος να είναι υποψήφιος. Αντ αυτού σέρνονται φήμες που δεν επιβεβαιώνονται για ψηφοδέλτιο με επί κεφαλής τον πρώην ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο ή τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε. Τούτο έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί καθότι πρόκειται για λύση καθαρά κομματική με αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών του κόμματος. Γι αυτό και τα μηνύματα της Χαριλάου Τρικούπη, όπως εκπέμπονται από το γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, θέλουν το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει κεντρικά τον Πέτρο Τατούλη, πρόταση που φαίνεται να έχει τη στήριξη δυο βουλευτών του Κινήματος, Γρηγοράκου και Μανιάτη.

Εκδηλώσεις για Αγιο Κοσμά

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το έτος 2014 είναι αφιερωμένο στα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Εξ αυτού και δεδομένου ότι ο Ιερός Ναός της Φρουράς Τριπόλεως είναι αφιερωμένος στον Άγιο Κοσμά, η ΔΙΚΕ (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») και το Γραφείο του Στρατιωτικού Ιερέως θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου στις 21-22 Φεβρουαρίου 2014 με εσπερινό, την παραμονή, χοροστατούντος του τοπικού Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου και θεία λειτουργία ανήμερα, με κήρυγμα από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Παν. Αρχμ. Επιφάνιο Καραγεώργο και με θέμα τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους στρατιωτικούς ιερείς που έχουν υπηρετήσει στο Γραφείο ΣΙ της ΔΙΚΕ. Στις ακολουθίες και στην ομιλία θα ψάλει ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας «Αγιος Νεοΐερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης».

«Γορτυνία Νέα Εποχή

Γενική συνέλευση της παράταξης «Γορτυνία Νέα Εποχή» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στα Τρόπαια. Η Συνέλευση αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του προηγούμενου υποψήφιου Παρασκευά Παρασκευόπουλου, που πρότεινε τον Ανδρέα Κολοβό ως νέο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Μαΐου. Ο Α. Κολοβός συγκάλεσε επί τόπου την Συντονιστική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΣΕΕΑ) στην οποία προεδρεύει ο υποψήφιος Δήμαρχος και μετέχουν τα στελέχη της Παράταξης: 1. Ανδρέας Κολοβός 2. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος 3. Νίκος Αγγελακόπουλος 4. Κώστας Αλβενιώτης 5. Πάικος Αναγνωστόπουλος 6. Γιώργος Αναστόπουλος 7. Απόστολος Αποστολόπουλος 8. Πέτρος Γιαννόπουλος 9. Δημήτρης Κατσιαδράμης 10. Βασίλης Νικήτας 11. Γιώργος Νικητόπουλος 12. Μαρία Παρασκευοπούλου

Στάσεις εργασίας

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από τις 18 Φεβρουαρίου τα Σωματεία στο χώρο των ορυχείων του ΛΚΜ της ΔΕΗ με την πραγματοποίηση μίας ώρας στάσης εργασίας ανά ειδικότητα.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: 1). Η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ορυχείων του ΛΚΜ έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και προοπτικά η πλήρης και ασφαλής τροφοδοσία των Μονάδων των ΑΗΣ, αφού έναν μήνα τώρα, δουλεύουν με μειωμένη διαθεσιμότητα φορτίων λόγω μερικής αδυναμίας τροφοδότησης με λιγνίτη από το ΛΚΜ. 2). Η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

 

Η Διοίκηση της ΔΕΗ και η Ιεραρχία (Γεν. Δ/ση Ορυχείων – Διεύθυνση ΛΚΜ) κοινοποίησαν στις 19/2 στα Σωματεία του χώρου αγωγή ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή 21/2 στην Αθήνα ζητώντας οι στάσεις εργασίας να χαρακτηριστούν παράνομες, και να μην προβούν στο μέλλον σε ίδιες μορφές και με τα ίδια αιτήματα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, άλλως απειλεί με χρηματική ποινή 5 χιλ. ευρώ ανά μέρα τα Σωματεία..

Χαμογελάτε

Αγγλικά; See you

Γερμανικά: Aufwiedersehen

Ελληνικά: Έλα τα λέμε, φιλιά, ναι ναι θα μιλήσουμε, έλα σε κλείνω, γειά, φιλάκια, μιλάμε πάλι, ναι, ναι…

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Προεκλογικοί εκβιασμοί”

  1. περιεργες αντιληψεις εχεται κυριε η’ κυρια για τους αγωνες αγροτων,ιατρων,καθηγητων,εργαζομενων στην ενεργεια στο μετρο στα λιμανια στο Δημοσιο στη χαλυβουργια κ.ο.κ.!!!! για πεστε μας ακριβως πως εσεις επιθυμηται να αγωνιζετε ο λαος για να αποφυγει την καταστροφη του;η’ ΔΕΝ πρεπει να κανουμε κατι ν αποτρεψουμε τον αφανισμο μας;εσεις μπορει να συμφωνειται με τα μνημονια και τις καθε λογης δανειακεςσυμβασεις που βοηθανε τραπεζες,αγορες,ντοπιους και ξενους …ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…….να ξεπερασουν την παγκοσμια καπιταλιστικη κριση προς οφελοςτους,ομως οι λαοι και ιδιαιτερα εμεις που ειμαστε τοπρωτο πειραματοζωο ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πεθανουμε….Ειμαστε υποχρεωμενοι απεναντι στη ζωη μας,στα παιδια μας και στη χωρα μας να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ με καθε τροπο ο καθενας απ το χωρο του και ολοι μαζι εναντια σ αυτους που καταστρεφουν τον ΠΛΑΝΗΤΗ και τη ΖΩΗ πανω σ αυτον…βεβαια το συστημα ειναι δυνατο….εχει τα τσιρακια του παντου…μη μας περνατε ομως για ηλιθιους η’ οτι συμφωνουμε με οτι γραφεται κυριε η’ κυρια επειδη δεν εχουμε το χρονο να σας απανταμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *