Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ προς ΠΙΣ: Ελάτε να συνεργαστούμε για να μειώσουμε την υπερβάλλουσα φαρμακευτική δαπάνη

εοπυυΟ εξορθολογισμός και η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι ένας από τους στόχους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος. Γ ι αυτό καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας, η οποία θα καταθέσει τις προτάσεις της για τον έλεγχο της υπερβάλλουσας συνταγογράφησης αλλά και τον περιορισμό της σπατάλης.

Η συνεργασία με τον ΠΙΣ θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για την εφαρμογή του μέτρου και θα βοηθήσει στο να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές, για εκείνες τις περιπτώσεις, που οι ιατροί δεν μπορούν να εφαρμόσουν το μέτρο της μείωσης κατά 20% της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014.

Αναμένουμε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση από τον ΠΙΣ που θα εξασφαλίζει την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και που θα είναι διαφορετική από το μέτρο που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε τονίσει ότι είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε την εφαρμογή του μέτρου από όλους τους ιατρούς, με σεβασμό στην ιατρική δεοντολογία, προς όφελος πάντα των ασφαλισμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.