Παραλύουν αύριο οι συγκοινωνίες – Απεργιακό «τσουνάμι» από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κανένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης δεν θα έχει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς,συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Έτσι, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ χειρόφρενο σηκώνουν από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν αύριο αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει αύριο και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το Δ.Σ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

Εξάλλου, την Πέμπτη, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

24ωρες από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

“Είμαστε σε διαρκή ρήξη με πολιτικές, οι οποίες είναι απαράδεκτες καταστροφικές και χωρίς προοπτική”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε ότι “θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης και της “τρόικας” για όσο καιρό χρειαστεί”.

“Αν η “τρόικα” απειλεί την ελληνική κοινωνία ότι έχει μπροστά της ένα “μαραθώνιο”, θα πρέπει να ξέρει ότι και η δική μας απάντηση θα είναι ένας αγωνιστικός “μαραθώνιος”,” κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε ως “εκτελεστικό απόσπασμα” το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, για το οποίο είπε ότι θα δημιουργήσει 250.000 νέους ανέργους, ενώ ανέφερε ότι μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες, έχουν υποβληθεί στο Δημόσιο Τομέα, περί της 20.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, ενώ μετά την πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη των συνδικάτων όπου θα εξετασθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=94016&catID=11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *