Ν.Αφρική: Χρυσωρύχοι μηνύουν την AngloAmerican για θέματα υγείας

Οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από πνευμονικές παθήσεις λόγω της κακής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής που έχει η εν λόγω εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζονται οι δικηγόροι τους ζητώντας αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Anglo American λέει ότι «σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται» και υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στις καταγγελίες λέγοντας πως δεν αποδέχθηκε την ευθύνη σε παρόμοιες μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον της σε δικαστήρια της Νότιας Αφρικής, όπου υποστήριξε ότι «αυτές οι εταιρείες χρυσού όπου απασχολήθηκαν οι εργαζόμενοι ήταν υπεύθυνες για την υγεία και την ασφάλεια τους και έλαβαν εύλογα μέτρα για την προστασία της υγείας τους”.

Οι 450 πρώην χρυσωρύχοι ισχυρίζονται ότι υπέστησαν πυριτίαση – μια ανίατη ασθένεια των πνευμόνων – λόγω των υψηλών επιπέδων σκόνης στα ορυχεία, δήλωσε το Leigh Day & Co, το δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου που τους εκπροσωπεί. Η υπόθεση έχει πάει στο Λονδίνο Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην πόλη αυτή.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=311563

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *