Το πάρτι, τα πιράνγχας και οι έλεγχοι! Συνεχίζεται το φαγοπότι στην Υγεία

πιραχναςΤελικά ακόμη και εν μέσω κρίσης κάποιοι φαίνεται πως συνεχίζουν να πλουτίζουν. Τι διαπιστώνουν οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας σε ΕΟΠΥΥ-νοσοκομεία

Δε φθάνει που επί σειρά ετών επιβάρυναν τα ασφαλιστικά Ταμεία με διπλοχρεώσεις, υπερτιμολογήσεις και κάθε τύπου διαφθορές, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα όπως φαίνεται διάφοροι προμηθευτές να κάνουν πάρτι στην Υγείας με τα χρήματα των ασφαλισμένων/ ασθενών.

Το τελευταίο διάστημα οι ράμπο του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) έχουν αυξήσει τους ελέγχους σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας προκειμένου να εντοπίσουν παρατυπίες που σχετίζονται με τις χρεώσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παρά το γεγονός ότι το ΣΕΥΥΠ διαθέτει περιορισμένο προσωπικό, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ακόμη και σήμερα ότι το πάρτι στην Υγεία δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθημερινά ελέγχονται 2 και τρία νοσοκομεία όπου πάντα βρίσκονται περιπτώσεις ατασθαλιών.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε μάλιστα να προσληφθούν ελεγκτές ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι αυτοί. Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ το πάρτι στην Υγεία συνεχίζεται αλλά σε μικρότερο βαθμό: «Σίγουρα το πάρτι δεν έχει τη μορφή που είχε τα περασμένα χρόνια, αλλά αν με ρωτάτε αν έχει εξαλειφθεί η διαφθορά, όχι δυστυχώς δεν έχει εξαλειφθεί. Σίγουρα έχει μειωθεί αλλά δεν έχει εξαλειφθεί».

Πάντως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και του ΣΔΟΕ σε μονάδες υγείας, ιατρεία και φαρμακεία προκειμένου να εντοπισθούν όσοι ακόμη σε εποχές μνημονίου συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

tropedia.gr/articles/read/4975

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.