Α.Ρ.Σ.Ι. Πού είναι η ΕΙΝΑΠ;

αρσιΗ “συγκυβέρνηση” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως αδρανοποιήσει το σωματείο νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Από – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 14-9-13

Εξαιρετικά κρίσιμες για την περίθαλψη και την κοινωνία γενικότερα αυτές τις μέρες. Η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και οι θλιβεροί κυβερνητικοί κομπάρσοι της κλείνουν νοσοκομεία, πετούν στον “καιάδα” της διαθεσιμότητας χιλιάδες υγειονομικούς, στραγγαλίζουν την δημόσια περίθαλψη με την θηλειά της κατάργησης κάθε χρηματοδότησης και συκοφαντούν συλλήβδην όλους τους γιατρούς της χώρας ενώ ταυτόχρονα ψεύδονται και ασχημονούν προωθώντας τα ιδιοτελή συμφέροντα συγκεγκριμένων εταιρειών φτηνιάρικων φαρμάκων και άλλων ιδιωτικών ομίλων. Την ίδια στιγμή γενικότερα στην κοινωνία η ίδια καταστροφική πολιτική ισοπεδώνει τον λαό και την χώρα ενώ ο αυταρχισμός από κράτος και παρακράτος έχει γίνει αποκρουστικός.

Φουντώνει το κίνημα αντίστασης από τους υγειονομικούς. Μαζικές γενικές συνελεύσεις σωματείων σε πολλά νοσοκομεία με αγωνιστικές αποφάσεις. Δυναμικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τα νοσοκομεία που κλείνουν και τους υγειονομικούς που απολύονται. Διαδηλώσεις, συντονισμός από τα κάτω, διάθεση για συμπόρευση με τον γενικότερο απεργιακό αγώνα των άλλων κλάδων που ξεκινά στις 16/9 με πρωτοπόρους τους εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μέχρι στιγμής ΛΑΜΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ του από αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις. Ούτε μια συγκεκριμένη απόφαση, ούτε μια αφίσσα, ούτε ένα ψήφισμα έστω και για τα μάτια … Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που συνεδρίασε το ΔΣ πριν δέκα μέρες, επί 8 παρόντων (1 ΝΔ, 2 ΣΥΡΙΖΑ, 3 Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 1 ΠΑΣΚ και 1ΑΙΚ – απουσίαζαν οι 2 σύμβουλοι του ΚΚΕ, ο 1 της ΔΗΜΑΡ και οι 4 από τους 5 της ΝΔ) οι σύμβουλοι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή είχαν προτείνει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από 16/9 και δυναμική πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας την εβδομάδα 16 ως 20/9. Όμως δυστυχώς αντί γι αυτήν την πρόταση οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν να ψηφίσουν ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΚ ένα κείμενο – σούπα που δεν πρότεινε ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, το οποίο “πλειοψήφισε” με την ψήφο της προέδρου – μιας προέδρου (ΝΔ) που είχε εκλεγεί πρόσφατα με “κομπρεμί” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σιγοντάρισμα του ΚΚΕ στο όνομα της … “αναλογικότητας”. Είχε προηγηθεί παρόμοια συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και σε ΠΙΣ – ΟΕΝΓΕ για την εκλογή των προεδρείων.

Για την τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, την διγλωσσία, τις υπαναχωρήσεις κλπ ο καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του. Όμως σε επίπεδο κινήματος, σωματείων, γενικών συνελεύσεων κλπ η πρεμούρα του “καθωσπρεπισμού” και του εναγκαλισμού με την κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι διπλά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. Οδηγεί στην ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μεγάλες μάζες αγανακτισμένων εργαζόμενων με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της κοινοβουλευτικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στους υγειονομικούς και γενικότερα να απεγκλωβιστούν από τον εναγκαλισμό με την κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να εναρμονιστούν με τις αγωνιστικές διαθέσεις των πιο πρωτοπόρων τμημάτων των υγειονομικών και του λαού γενικότερα. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός μαζικού δυναμικού ενωτικού και ακηδεμόνευτου κινήματος με διαδικασίες βάσης για την ανατροπή της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνητικών κομπάρσων της.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *