Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, μετά τη συνάντησή του με διαμαρτυρόμενους για την κινητικότητα στο χώρο της Υγείας

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από συνάντησή του με εκπροσώπους των διαμαρτυρομένων για την κινητικότητα στο χώρο της Υγείας, δήλωσε ότι:

«Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας που παρακολούθησε την προηγούμενη  συζήτηση, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν μόνο κομματικά και προσωπικά κίνητρα. Σε καμιά περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον Λαό. Αν είχαν όρεξη για διάλογο, θα ήμασταν και είμαστε διαθέσιμοι να έρθουν όποτε θέλουν, να κάτσουν να τους εξηγήσουμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια των σχεδίων. Δυστυχώς όμως εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς.

Ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός Λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Τώρα αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό Λαό αλλά εμείς την μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Δημοσιογράφος: Πολλοί ισχυρίζονται ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων, θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα. Τι απαντάτε;

«Όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, μπορείτε να δείτε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Όχι μόνο δε θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».

Δημοσιογράφος: Τι συνέβη με τις αυτοδίκαιες αργίες ιατρών στο Νοσοκομείο της Λάρισας;

«Υπήρχε μια εκκρεμής διαδικασία εδώ και καιρό. Έχω αποφασίσει ως Υπουργός να εφαρμόζω τον νόμο και όπου μου δίνεται η δυνατότητα να υπογράφω αυτοδίκαιες αργίες, θα τις υπογράφω. Δε θέλω να πω ότι είναι κατ’ ανάγκην ένοχοι οι γιατροί. Αυτό θα το αποφασίσει οριστικά η ελληνική Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα. Όμως, θέλω να ξέρουν όλοι οι ιατροί ότι από εδώ και μπρος δεν υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας η παραμικρή ανοχή στην παραμικρή τέτοια υπόθεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *