Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μ. Μακρή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαϊτειο».

μακρήΗ Υφυπουργός Υγείας κα. Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε σήμερα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαϊτειο» αιφνιδιαστικά και ενημερώθηκε από στελέχη των νοσοκομείων καθώς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους επιστημονικού και λοιπού προσωπικού για θέματα που αφορούν τα εν λόγω Νοσοκομεία. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής κ. Ευδοκιμίδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, κα Κουλούρη.

 

Η επαφή αυτή, η οποία διενεργήθηκε σε φιλικό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, αποτελεί την αρχή ενός διαλόγου που θα συνεχιστεί στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Η Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας Andor – Λυκουρέντζου θα τηρηθεί ως προς τα χρονικά διαγράμματα και επί της ουσίας, κινούμενη βάσει σχεδίου, προγράμματος και εξαντλητικής διαβούλευσης με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

 

Από τα στελέχη των νοσοκομείων ζήτησε συνεργασία στη διαμόρφωση επιμέρους παραμέτρων, ζητώντας τους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα (επιστημονικής, διοικητικής, οργανωτικής και οικονομικής φύσεως).Η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε διαθέσιμη για κάθε συζήτηση και πρόθυμη για περαιτέρω συνεργασία οποτεδήποτε της ζητηθεί.

 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, δέχτηκαν την πρόταση για τη συμβολή τους, σε ένα γόνιμο διάλογο. Θεώρησαν σημαντική την υποβολή των προτάσεών τους, ώστε με αξιόπιστα και συγκεκριμένα δεδομένα να διασφαλιστεί η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να προχωρήσει περαιτέρω η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζεται συνάντηση εργασίας, για τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 στο Υπουργείο Υγείας με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους Διοικητές των τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *