ΙΣΑ. Καταγγέλλει στον κ. Εισαγγελέα αισθητικό που διενεργεί ιατρικές πράξεις.

ΙΣΑsmallΜετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο ΙΣΑ με αναφορά του στον κ. Εισαγγελέα κατήγγειλε την εκ μέρους αισθητικού προβολή, αλλά και διενέργεια ιατρικών πράξεων (ενέσιμες μεσοθεραπείες με υαλορουνικό) επισημαίνοντας ότι ο νόμος επιφυλάσσει το δικαίωμα άσκησης πάσης φύσεως ιατρικών πράξεων μόνο σε ιατρούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Ο ΙΣΑ στα πλαίσια των σκοπών του και ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει κατά την πάγια τακτική του να ενημερώνει τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση διάπραξης τέτοιων ποινικών αδικημάτων παράνομης άσκησης της ιατρικής, έγκλημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Ο ΙΣΑ είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα να αντιποιείται το ιατρικό επάγγελμα και να ενεργεί σε βάρος της δημόσιας υγείας με γνώμονα το κέρδος Το ΔΣ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος και την προστασία της δημόσιας υγείας. Καλούμε τα μέλη μας να μας ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *