Δέν είναι θέμα προσώπων η πολιτική στην Υγεία. Η τρόϊκα επιβάλλει και κυβερνά (video)

NVE00020Ο Α. Λυκουρέντζος έφυγε και άφησε πίσω του συντρίμια στο Παναρκαδικό.

Είμαστε ενδεικτικά…..στον Αυτόματο πιλότο

Χωρίς Διοικητή από Φεβρουάριο 2013
Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από 28 Μαϊου 2013
Χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο ένα εξάμηνο
Χωρίς Υποδιευθηντή διοικητικού τμήματος
Υπάρχει Διοικητική Διευθύντρια με ανάθεση καθηκόντων
Υπάρχει Προϊσταμένη Οικονομικών με ανάθεση καθηκόντων κλπ

Συνεχείς οι περικοπές σε υλικά, προσωπικό, μισθούς

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας έχει προκαλέσει η μη τοποθέτηση διοικητή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Μετά την αποπομπή της πρώην διοικήτριας Ελένης Σιουρούνη το Νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο για μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή να λάβει αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και γιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Γιώργος Παπασταματάκης θέλοντας να επισημάνει και να γνωστοποιήσει τα προβλήματα παραχώρησε συνέντευξη στα τηλεοπτικά μέσα της Αρκαδίας και της Περιφέρειας τονίζοντας ότι η Τρόικα έχει φέρει στον τομέα της υγείας μόνο περικοπές. Περικοπές και ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα, περικοπές σε μισθούς και ελλείψεις σε προσωπικό.

Σημείωσε ότι στο χώρο της υγείας και του κοινωνικού κράτους οι περικοπές που είναι συνεχείς είναι επικίνδυνες για τη ζωή των πολιτών και επιπλέον ανέφερε ότι δεν γίνεται μία τοποθέτηση διοικητή να κωλυσιεργεί τόσους μήνες και να μην μπορεί να επιλεγεί ένα άτομο με αντικειμενικά κριτήρια. Επεσήμανε πως για να υπάρχει τόση καθυστέρηση “μαγειρεύονται” οι τοποθετήσεις και πάλι θα τοποθετηθούν πρόσωπα για την εξυπηρέτηση φίλων και κομματικών στελεχών και όχι άτομα που θα έχουν γνώσεις και θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην υγεία.

Δήλωσε δε πως δεν περιμένουν να αλλάξει κάτι στον χώρο της υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη αφού και αυτός ακολουθεί τις επιταγές της Τρόικας και θα κάνει ό,τι του λένε με μόνο θύμα τον έλληνα ασθενή και την οικογένειά του.

Τέλος σημείωσε ότι οι γιατροί παραμένουν για μήνες απλήρωτοι ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές.

ε.τ.

One thought to “Δέν είναι θέμα προσώπων η πολιτική στην Υγεία. Η τρόϊκα επιβάλλει και κυβερνά (video)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *