Νέα από Αρκαδία. Γιατί πρέπει να επιβιώσει η κεντροαριστερά

ARKADIAΠολύ κουβέντα για το παρελθόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του Κινήματος, όσοι απέμειναν να το στηρίζουν, κυρίως όμως νεολαίοι, στην πορεία για την ανάδειξη νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών. Εξ ου και η αυστηρή κριτική για την ηγεσία του κόμματος όπως και τα «συγνώμη» του κ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ με το αιτιολογικό ότι « δεν φταίει μόνο το σύστημα αλλά και οι μηχανισμοί που έφεραν την Ελλάδα σε αδιέξοδο».

Γεγονός είναι και το αποδεικνύει καθημερινά η πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί , πως καλές είναι οι αυτοκριτικές και τα αυτομαστιγώματα, όμως δεν αρκούν αν δεν είναι ειλικρινή και ουσιώδη, και αν δεν είναι ο πολιτικός αποφασισμένος να δεχθεί και τις συνέπειες; Ειδικά σε μια εποχή που η τιμωρία των υπευθύνων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και η παραδειγματική τιμωρία κερδίζει έδαφος. Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να παραμείνει ζωντανό στην πολιτική σκηνή και με αξιώσεις, οφείλει να χρησιμοποιήσει τα νέα πρόσωπα που θα προκύψουν από τις νομαρχιακές εκλογές, ως μέσα για την προετοιμασία του προς την αυτοδιάλυση και την επανίδρυσή του με άλλο όνομα, άλλες ιδέες, άλλα σύμβολα – και με παλιούς άφθαρτους αλλά και με νέους ανθρώπους.

 

Θα πρέπει, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο πρόεδρος του κόμματος, αν θέλει πραγματικά μια φυγή προς τα εμπρός, να κάνει φανερό πως την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών θα απευθύνει προς όλες τις κεντροαριστερές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας προσκλητήριο για τη συγκρότηση από μηδενική βάση του νέου ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, για το καλό πρώτα απ’ όλα της παράταξης και του ιδίου στη συνέχεια, να περιθωριοποιήσει τους αυλοκόλακες των μηχανισμών, που τον σπρώχνουν σε άκαιρες και ασύμφορες δράσεις οπισθοδρόμησης, και να κάνει ό,τι συμβουλεύει ο Μακιαβέλι τον κάθε ηγεμόνα: να υποχρεώσει τους συνετούς να του λένε μόνο την αλήθεια. Πρέπει να κάνει κάτι ριζοσπαστικό και ας μην του βγει, από το να συνεχίσει να κάνει κάτι που δεν βγαίνει.

 

Θα αναρωτηθείτε: και γιατί να επιβιώσει αυτός ο χώρος και να μη δημιουργηθεί κάτι εντελώς καινούργιο; Επειδή, παρά τον λαϊκισμό που κατά καιρούς υπέθαλψε, ήταν ο πρώτος χώρος που στη χώρα μας κατάφερε να αποκτήσει κοινωνική απήχηση – την οποία ποτέ δεν κατέκτησε η ανανεωτική Αριστερά -, θέτοντας, έστω και με στρεβλό τρόπο, τα δύο μείζονα αιτήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας: την πάλη κατά των ανισοτήτων και τη διαμόρφωση έστω και ενός υποτυπώδους κράτους πρόνοιας.

 

 

 

Ζαχαριάς για νοσοκομείο

 

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάς επισημαίνει με αφορμή τα εγκαίνια του Ψυχιατρικού Τομέα του Παναρκαδικού νοσοκομείου πως τούτο αποτελεί μια αισιόδοξη υπόσχεση στο δυσμενέστατο περιβάλλον κατάρρευσης της δημόσιας υγείας και είναι ανάγκη να μη απομείνουν η τελετή και οι υποσχέσεις αλλά να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο στον συμβατικό χρόνο της τριετίας, όταν μάλιστα χρειάσθηκε μια ολόκληρη δεκαετία για τον σχεδιασμό, τη χωροθέτηση, τη μελέτη και την ένταξη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Παράλληλα επισημαίνει πως πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των προηγούμενων εργολαβιών αναμόρφωσης των κλινικών και του μηχανολογικού εξοπλισμού ενώ καθυστερεί απαράδεκτα η διερεύνηση αλλά και οι απαντήσεις στις ενστάσεις για κακοτεχνίες και υπερβάσεις. Είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες, να εκτιμηθεί η λειτουργική απόδοση μιας ιδιαίτερα δαπανηρής παρέμβασης.

 

Αρκαδική Εναλλακτική Α.Ε.

 

Μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες, η πολυμετοχική εταιρεία κοινωνικής βάσης <<Αρκαδική Εναλλακτική Α.Ε.>> είναι έτοιμη να δέχεται πλέον κάθε ενδιαφερόμενο στον αποθηκευτικό χώρο της παραλαμβάνοντας χρήσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, τηγανέλαιο κ.λπ.).

 

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, από τις 10.00 το πρωί και έως τις 2.00 το μεσημέρι, θα γλινουν τα εγκαίνια μας στην έδρα της, 2ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης (πίσω από το βενζινάδικο του κ. Αγγελόπουλου), και οι μ΄λετοχοι θα δεχθούν όσους συμπολίτες το επιθυμούν για να συζητήσουν και απαντήσουν στα ερωτήματά τους, να δουν ιδίοις όμασι τη διαδικασία παραλαβής, ελέγχου, καταγραφής και εξευγενισμού των υλικών, να γνωρίσουν τον τιμοκατάλογο με τα ανταποδοτικά κίνητρα για την αγορά των υλικών τους καθώς επίσης και τον τρόπο καταβολής τους κλπ.

 

Οι τοίχοι «μιλάνε»

 

Την ώρα που οι διαδηλώσεις στους δρόμους της γειτονικής χώρας συνεχίζονται, οι πολίτες της χώρας δίνουν τη δική τους μάχη με συνθήματα στους τοίχους. Μετά το «είναι η Ελλάδα μαζί μας» με το οποίο καλούν τον ελληνικό λαό να πάρει θέση στις διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν και έκανε ήδη το γύρο του διαδικτύου, οι νέοι στις τουρκικές πόλεις συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν με το δικό τους τρόπο. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις «Οι μητέρες γεννούν παιδιά, τα παιδιά επαναστάσεις», «Δεν υπάρχει εσύ κι εγώ, υπάρχει επανάσταση» και «περικοπές στους στρατιώτες του Μουσταφά». Parapolitika.gr

 

Ποδηλατική εξόρμηση

 

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή στις 16 Ιουνίου 2013 ποδηλατική εξόρμηση στο Μαίναλο, με επίσκεψη στο Λιμποβίσι, το σπίτι του Κολοκοτρώνη, τη γύρω περιοχή και στη συνέχεια ποδηλασία προς το Χρυσοβίτσι με ενδιάμεση στάση στην Παναγία στο Αρκουδόρεμα. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 8χλμ. Στο Χρυσοβίτσι η εξόρμηση περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου! Η Αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 9:00 π.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.

 

Η μυστική αξιολόγηση

 

Το έγγραφο στο οποίο βρήκα το παρακάτω θαυμάσιο δείγμα γλωσσικής σαφήνειας φέρει τον τίτλο «Οδηγίες για τον υπολογισμό του Γενικού Μέσου Ορου στην Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Λυκείου για το σχολικό έτος 2012-2013». Υπογράφεται από τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και απευθύνεται προς τους εκπαιδευτικούς: «Ο Γενικός Μέσος Ορος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μη κλαδικών μαθημάτων και των γινομένων των βαθμών ετήσιας επίδοσης των κλαδικών μαθημάτων πολλαπλασιαζομένων επί το πλήθος των κλάδων του μαθήματος, διά του πλήθους των μη κλαδικών μαθημάτων και των κλάδων των μαθημάτων». Εχω τη φρικτή υποψία ότι -εν αγνοία βεβαίως των καθηγητών- η διατύπωση του μαθηματικού τύπου αποτελεί μέρος της διαδικασίας για την αξιολόγησή τους από το υπουργείο! Διότι ας μου επιτραπεί να αμφιβάλω αν η παράγραφος θα είναι κατανοητή από ορισμένους εκπαιδευτικούς, από αυτούς που παρήγαγε το πανεπιστήμιο της Μεταπολίτευσης… Στ. Κασιμάτης εφ. Καθημερινή

 

Πειθαρχική δίωξη

 

Νέα πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατ των κ.κ Μπάκου και Καϋμενάκη γιατί με δηλώσεις τους « οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Πειθαρχικής Επιτροπής), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.”

 

Χαμογελάτε

 

‎«Όταν αγαπάμε υποφέρουμε. Για να μην υποφέρουμε δεν πρέπει να αγαπάμε. Αλλά τότε υποφέρουμε επειδή δεν αγαπάμε. Οπότε, όταν αγαπάμε υποφέρουμε, αλλά και όταν δεν αγαπάμε υποφέρουμε πάλι. Για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να αγαπάμε. Οπότε για να είμαστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να υποφέρουμε. Αλλά όταν υποφέρουμε γινόμαστε δυστυχισμένοι. Ως εκ τούτου, για να είμαστε δυστυχισμένοι πρέπει να αγαπάμε, ή εφόσον αγαπάμε να υποφέρουμε, ή να υποφέρουμε από υπερβολική ευτυχία. Ελπίζω να τα ξεμπλέξετε.» – Μπέρτραντ Ράσσελ ( 1872-1970 , Βρετανός φιλόσοφος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *