Σε τέσσερα στάδια θα εξελιχθεί η ολοκλήρωση του ΕΟΠΥΥ.

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό που βρισκόμαστε σήμερα, δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί προσωρινά στο κτήριο της Γερανίου 42, είναι δυο κτήρια του ΙΚΑ το ένα θα αξιοποιηθεί λοιπόν για τη στέγαση του ΕΟΠΥΥ προσωρινά θα πάνε εκεί οι επιτελικές Υπηρεσίες, δηλαδή περίπου 60 άτομα. Αυτό θα γίνει άμεσα, τη Δευτέρα για να μπει σε μια πρώτη λειτουργία ο συγκεκριμένος φορέας.

Με αυτά τα άτομα ουσιαστικά θα προετοιμαστούν όλα τα στάδια από τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πρώτο στάδιο λοιπόν είναι η εγκατάσταση στο κτήριο, το λειτουργικό σχήμα το πρώτο το οποίο βέβαια θα διευρυνθεί στη συνέχεια με τις διαπιστωτικές πράξεις που θα γίνουν για τη μεταφορά του προσωπικού και αυτό θα γίνει σταδιακά, για να πάμε σε ένα κτήριο, στο κτήριο που θα στεγαστεί τελικά ο ΕΟΠΥΥ και οριστικά και είναι στην Κηφισίας.

Άρα θα έχουμε αυτό το μήνα όλη την προετοιμασία μετάβασης από το σημερινό σχήμα από το σχήμα που είχαμε πριν από το Σεπτέμβριο στο νέο σχήμα. Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο Οκτώβρης θα έχουμε εξασφαλίσει –και αυτό γίνεται με προετοιμασία που ξεκίνησε από σήμερα- για να έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων Ταμείων το ίδιο συνταγολόγιο.

Δηλαδή όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τα 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο. Πρόκειται για το συνταγολόγιο που σήμερα το έχει το ΙΚΑ και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ασφαλισμένους. Άρα από 1η Οκτωβρίου και μετά καταργούνται όλα τα συνταγολόγια που έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και μπαίνουμε με ένα συνταγολόγιο και με μια ενιαία συνταγογράφηση τον Οκτώβριο και το σύστημα από εκεί και μετά θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση.

Γιατί τον ίδιο μήνα ολοκληρώνεται το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το δεύτερο στάδιο, που προβλέπει την ένταξη και των Κέντρων Υγείας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς επίσης και του ΙΚΑ που σήμερα δεν έχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά έχει ηλεκτρονική σάρωση.

Άρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι συνταγές για το 92% του πληθυσμού της χώρας, των ασφαλισμένων δηλαδή των 4 Ταμείων, θα ελέγχονται με δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα είναι το σύστημα ηλεκτρονικής σάρωσης και το άλλο είναι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Κάθε μήνα θα μειώνεται συνεχώς ο όγκος της ηλεκτρονικής σάρωσης και θα αυξάνεται ο όγκος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όσο θα προχωρά η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο.

Το τρίτο στάδιο είναι οι ενιαίες συμβάσεις και εδώ θα ξεκινήσομε με 5.000 γιατρούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη αποφασίσει και θα προωθήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να υπάρξει νέα ενιαία σύμβαση για όλα τα Ταμεία με 5.000 νέους γιατρούς.
Αυτής της μορφής τη σύμβαση την ενιαία, μπορούν να την υπογράψουν και οι γιατροί που σήμερα έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, με τον ΟΓΑ, με τον ΟΑΕΕ ή με το ΙΚΑ.
Τέλος στην τελευταία φάση έχουμε ουσιαστικά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ …
Η τέταρτη φάση είναι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε την 1/1/2012 να έχουμε οριστικό διαχωρισμό και λογιστικό μεταξύ σημερινών Ταμείων και ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή από την 1/1/2012 και μετά θα έχουμε ΕΟΠΥΥ με δικό του προϋπολογισμό, με δικά του έσοδα και με πληρωμή από το δικό του προϋπολογισμό όλων των δαπανών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *