Η πρώτη ανάπηρη γυναίκα που έφθασε στην κορυφή του Εβερεστ

αρουμίναΗ Ινδή Αρουνίμα Σίνχα έγινε η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του όρους Έβερεστ, σύμφωνα με δημοσίευμα ινδικής εφημερίδας.

Η 26χρονη Σίνχα, πρώην βολεϊμπολίστρια που συμμετείχε και στην εθνική ομάδα της χώρας της, υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι όταν κακοποιοί την πέταξαν από ένα τρένο εν κινήσει, στις 12 Απριλίου του 2011, επειδή αντιστάθηκε όταν επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα της και τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

 

Χθες το πρωί, η Σίνχα με το προσθετικό μέλος, έγινε η πρώτη ανάπηρη που έφθασε στην κορυφή του Έβερεστ, μετά από 2μηνη προπόνηση για το δύσκολο εγχείρημα.

 

«Κινούταν αργά εξαιτίας της φυσικής της κατάστασης. Αλλά η πνευματική δύναμη και η αντοχή της ήταν εξαιρετικές» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας που διοργάνωσε την αναρρίχηση.

 

Η 26χρονη που κατάγεται από το κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές, βρισκόταν ακόμη στο νοσοκομείο, στο στάδιο της ανάρρωσης μετά την ληστεία, όταν αποφάσισε να ανέβει στην κορυφή, σύμφωνα με όσα λέει συγγενής της, σημειώνοντας:

 

«Ήταν αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον κόσμο να νιώσει οίκτο για εκείνη μετά την τραγωδία. Ήθελε να αποδείξει (ότι είναι ικανή). Ήθελε να υλοποιήσει αυτό τον στόχο και εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να την στηρίξουμε»

 

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την 29η Μαΐου 1953, όταν ο Έντμουντ Χίλαρι και ο Τενζίνγκ Νοργκάι έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που κατέκτησαν το Έβερεστ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63831896

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *