Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 7-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκτελείται το τελεσίγραφο

Τέρμα η υπαλληλία ανά υπουργείο. Απολύσεις στο ευρύτερο Δημόσιο. Αναδιάταξη προσωπικού στο στενό. Προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα για δημ. υπαλλήλους. Ανοίγουν αυτομάτως όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα.

Η ΑΥΓΗ: Σε πόλεμο με την κοινωνία

Σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα μη προνομιούχους εξελίχθηκε εντός ελαχίστων ημερών η εικονική “πολιτική διαπραγμάτευση” της κυβέρνησης με την τρόικα. Πλήρης αποδοχή των αξιώσεων της τρόικας για απολύσεις και μισθολογική ισοπέδωση στο Δημόσιο, διάλυση εργασιακών σχέσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, “πλήρη” απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, άμεση εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαρώνουν το Δημόσιο

Σάρωμα στο Δημόσιο με περικοπές αποδοχών έως και 40% από το νέο (πικρό) μισθολόγιο, απολύσεις με την επέκταση της εφεδρείας σε όλες τις ΔΕΚΟ κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, και άνοιγμα από μηδενική βάση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, είναι μερικά από τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση βλέποντας ότι οι δανειστές και οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν της δίνουν άλλη πίστωση χρόνου για επικοινωνιακά παιχνίδια και για τις μεταρρυθμίσεις που ενώ εξαγγέλλονται, μένουν παρά ταύτα στα χαρτιά.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σοκ και δέος στο Δημόσιο

Βίαιο άνοιγμα των “κλειστών” επαγγελμάτων και μέτωπο με ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, καθώς επίσης με συμβολαιογράφους, δικηγόρους και φαρμακοποιούς. Αλλάζουν ριζικά οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την καθιέρωση ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΑΣΟΚ και δέος με 150.000 απολύσεις αλλά και μισθολόγιο με περικοπές40%

Παγώνει η κοινωνία. Έπεσαν οι μάσκες για τα απίθανα ψέματα του Βενιζέλου με την τρόικα. Τρελές μετατάξεις (όπου χρειάζεται) σε όλο τον στενό δημόσιο τομέα. Στο… σφυρί κρατική περιουσία 5 δισ.ευρώ μέσα στο 2011 και 28 δισ.μέχρι το 2014. Συγχωνεύονται ή καταργούνται οι οργανισμοί που περισσεύουν.

ΕΘΝΟΣ: Κεραυνοί υπό την απειλή της τρόικας

Δραματικές αποφάσεις στο υπουργικό για να μη χαθεί η 6η δόση. Επιταχύνονται συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Οι επιχορηγήσεις περικόπτονται δραματικά. Καθιερώνεται η εφεδρεία για ολόκληρο το Δημόσιο. Απελευθερώνονται πλήρως τα κλειστά επαγγέλματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το “Ξανθό γένος” είναι οι … Εβραίοι!

Οι γεωτρήσεις της Κύπρου, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και η διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας σχετικά με το περιστατικό του Μαβί Μαρμαρά έχουν μετατρέψει σε διακεκαυμένη ζώνη τη ΝΑ Μεσόγειο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σοκ και δέος. Συνταγή ισοπέδωσης με συνοπτικές διαδικασίες

Απερρίφθη το τρικ της “προσωπικής διαφοράς”. Ιδιοι (μειωμένοι) μισθοί για υπαλλήλους ίδιων προσόντων, ποιοι χάνουν εως 40%. Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις για τους “πλεονάζοντες” σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εξαιρούνται μόνο οι μόνιμοι. Ανοίγουν ξανά όλα τα επαγγέλματα, στο στόχαστρο φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φορτηγά και ταξί. Αποκρατικοποιήσεις- εξπρές ανεξαρτήτως τμήματος, με μεταβίβαση εταιριών και ακινήτων στο νέο Ταμείο.

ΕΣΤΙΑ: Καταιγισμός εξαγγελιών

Μετά το πέρας του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου προέβη σε ανακοινώσεις όχι ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών κ.Ευαγ.Βενιζέλος. Ο οποίος τουλάχιστον ως προς τις εξαγγελίες υπήρξε καταιγιστικός.Έδωσε εντύπωση ότι ξαφνικά η Κυβέρνησις ξύπνησε.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα άγρια μέτρα βαθαίνουν την ύφεση

Καταιγίδα νέων μέτρων έρχεται να πλήξει χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση καλείται πλέον να παρουσιάσει στην τρόικα, η οποία φτάνει σε μία εβδομάδα, νέα μέτρα, τα οποία αφορούν στην κάλυψη των αστοχιών για τη μείωση του ελλείμματος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θύελλα μέτρων, παραδοχή λαθών

Νέα δέσμη επώδυνων μέτρων, αλλά και “επανεκκίνηση” διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν μείνει στα χαρτιά, αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, έπειτα από δραματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η ΝΙΚΗ: 10+1 περικοπές σε προσωπικό και έξοδο

Κανόνας η μία πρόσληψη σε κάθε 10 αποχωρήσεις και η αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης. Πλαφόν μπαίνει ακόμα και στα οικονομικά κάθε υπουργείου, με την υγεία να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα. Προθεσμία 10 ημερών σε όλα τα υπουργεία να υπολογίσουν τις δαπάνες τους για να τις εγκρίνει η τρόικα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Τυφώνας “Μπένι” χτυπάει στην Ελλάδα

Υπό την πίεση των Βρυξελλών και της τρόικας για την εφαρμογή έως τις 16 Σεπτεμβρίου όλων των συμφωνηθέντων, που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι προωθούνται διαρθρωτικές αλλαγές παντού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργάνωση-Αντεπίθεση-Ρήξη κόντρα στη νέα ολομέτωπη επίθεση

Στην άμεση και χωρίς παρεκκλίσεις ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων προχωράει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τις οριστικές αποφάσεις που πάρθηκαν κατά το χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο και ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΑ ΝΕΑ: Μέτρα-εξπρές με το βλέμμα στην 6η δόση

Με μέτρα-εξπρές αντέδρασε η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο που έστειλαν οι Ευρωπαίοι προειδοποιώντας ότι εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει δεν πρόκειται να πάρει την 6η δόση. Τα νέα μέτρα πλήττουν κυρίως τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Παράλληλα ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα, ενώ προωθούν τις ειδικές εργασιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

City Press: Τρέχουν να προλάβουν την 6η δόση

Καταιγίδα μνημονιακών μέτρων ύστερα από σκληρές δηλώσεις Σόιμπλε. Παρελθόν η προσωπική διαφορά, προωθείται άμεσα ένα αυστηρό ενιαίο μισθολόγιο.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τσουνάμι σε μισθούς, δουλειά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 11 ημέρες ανατροπής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων στο Δημόσιο

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “μήνυμα για επιθετική πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τολμηρές αποφάσεις. Καταιγίδα μέτρων για την 6η δόση

Επισπεύδονται οι μεταρρυθμίσεις υπό την πίεση της τρόικας. Εάν δεν διασφαλίσουμε τη φυγή προς τα εμπρός, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης.

ΚΕΡΔΟΣ: Μπαράζ μεταρρυθμίσεων

Κάτω από την πίεση που άσκησαν τις τελευταίες ημέρες οι δανειστές μας και μέσα σε ένα ασφυκτικά αρνητικό περιβάλλον, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες στη διάρκεια ενός δραματικού υπουργικού συμβουλίου να ανοίξει όλα τα θέματα, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι διαρθρωτικές αλλαγές σε ρυθμό επανεκκίνησης

Απάντηση στις απειλές της τρόικας, για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, στέλνει η κυβέρνηση, με πακέτο σαρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα, διαρθρωτικών παρεμβάσεων στις εργασιακές σχέσεις, επίσπευση αποκρατικοποιήσεων και αναδιάρθρωσης των δημόσιων φορέων, άμεσο άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, εργασιακή εφεδρεία ή και απολύσεις σε δημόσιους φορείς καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *