Καταργούνται μαζικά οργανισμοί και απολύονται υπάλληλοι

Έρχονται μαζικές καταργήσεις ? συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και ως αποτέλεσμα αυτών απολύσεις μερίδας υπαλλήλων που τους επανδρώνουν.

Το χρονικό όριο που είχε τεθεί για την υλοποίηση των καταργήσεων δηλαδή εννέα  μήνες δεν ισχύει πλέον και η κυβέρνηση της προχωρά με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να προκύψει περιστολή δαπανών και δημοσιονομικό όφελος εντός του 2011.

Την επίσπευση του προγράμματος ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενζιέλος ο οποίος τόνισε πως βάσει του  μνημονίου αλλά και  του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής , το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμενόταν να υλοποιηθεί εντός των επόμενων εννέα  μηνών.

Όμως η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα αυτό και ότι είχε σχεδιαστεί να εφαρμοστεί στους επόμενους εννέα μήνες, να  «γίνει τώρα, στις προσεχείς εβδομάδες», όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Επίσης,  σημείωσε  ότι οι καταργήσεις , συγχωνεύσεις ,  συνενώσεις φορέων  δεν θα αφορούν μόνο στους οργανισμούς του Δημοσίου που αναφέρονται στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε  όλους τους φορείς που δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης.

Στο μνημόνιο προβλέπεται η άμεση κατάργηση των ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ και ΙΓΜΕ, καθώς και η συγχώνευση των ΟΣΚ, «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ», ΔΕΠΑΝΟΜ και ΕΘΙΑΓΕ με ΔΗΜΗΤΡΑ, για τους οποίους έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η αναδιάρθρωση των φορέων του Δημοσίου θα προχωρήσει άμεσα και για άλλους οργανισμούς με την γρήγορη προώθηση  όλων των απαραίτητων κοινών υπουργικών αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι των φορέων που θα επιλεγούν θα έλθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112031242

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *