Νέα από Αρκαδία. Με οδηγό το όνειρο

ARKADIAΗ απίστευτη πορεία της ομάδας του Αστέρα ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ακόμα και στην – απευκταία – περίπτωση που δεν κατακτήσει τελικά το κύπελλο, αποτελεί μεγάλης σημασίας γεγονός για την Τρίπολη και το αρκαδικό ποδόσφαιρο.

 

Δεν είναι μόνο η επιτυχία στον αγωνιστικό τομέα, που επιβεβαίωσε τις δυνατότητες του τοπικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο η άψογη συμπεριφορά των Αρκάδων φιλάθλων, ειδικά αν συγκριθεί με παλαιότερους χουλιγκανισμούς των φιλάθλων της φιλοξενηθείσας ομάδας, που από ενωρίς το πρωί της ημέρας του αγώνα προσπάθησαν, μάταια όμως, να δημιουργήσουν κλίμα πολέμου…

 

Είναι – πάνω απ’ όλα – το μήνυμα που στέλνει σε όλη την Ελλάδα, κυρίως τον τελευταίο χρόνο, ότι το Αρκαδικό ποδόσφαιρο έχει τους ανθρώπους, τις δυνάμεις, τα μέσα και τη θέληση να αποτελέσει υπόδειγμα αγωνιστικότητας και ευπρέπειας των φιλάθλων του, σε πείσμα των συκοφαντών και καταστροφολόγων.

 

Είναι, τέλος, η ελπίδα που γεννά μέσα στην Αρκαδία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, ότι η σοβαρή δουλειά, η προσπάθεια και η συνέπεια – όχι μόνο στον αθλητισμό, αργά ή γρήγορα ανταμείβονται από τα αποτελέσματα. Και αυτή η σοβαρή δουλειά και προσπάθεια έχει ονοματεπώνυμο: Σάκης Τσιώλης. Ο προπονητής που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έλυσε με την απλότητα μιας αναπνοής, με τη θεία αφέλεια μιας λαϊκής παραμυθούς το αίνιγμα της Σφίγγας, της Σίβυλλας και του Γόρδιου: Ο άνθρωπος αυτός ο μικρός ο μέγας.

 

Η στήλη δεν είναι αρμόδια να κρίνει την τεχνική του παιχνιδιού, άλλοι ειδικότεροι αυτής μίλησαν και θα μιλήσουν. Περιορίζεται, ωστόσο, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της και την τιμή που αισθάνεται να είναι Συμπολίτης με τον Προπονητή που έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας, δημιουργικότητας και προοπτικής κόντρα στη μιζέρια της αναξιοκρατίας, του ωχαδελφισμού και της στασιμότητας, που ταλανίζει μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και αποτελεί ασήκωτο βαρίδι σε κάθε βήμα για την προκοπή αυτού του τόπου.

 

 

 

 

 

Στον τελικό, με αγάπη

 

Βραδιά ονείρου, μαγική για τον Αστέρα Τρίπολης, εκείνη του περασμένου Σαββάτου, που νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-0 και έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας το Σάββατο 11 Μαίου 2013. Από το καλοκαίρι του 2007, όταν και ανέβηκε ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα, η νύχτα του Σαββάτου ήταν αυτή που έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά στην Τρίπολη. Απίστευτη πρόκριση για μια ομάδα θαύμα, «μια ομάδα με ισχυρή διοίκηση (Μπάκος – Καϋμενάκης), τεχνική ηγεσία (Τσιώλης) που δεν ξελογιάζεται από σειρήνες και παίκτες πληρωμένους -συνήθως – στην ώρα τους. Μια υγιής ομάδα, από τις σοβαρές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου». Εφημ. ΤΑ Νέα.

 

Το στοίχημα

 

Κοσμοπλημύρα στο στάδιο του Αστέρα, στο ματς με τον ΠΑΟΚ και κατάρριψη του μύθου που έλεγε ότι ένα γήπεδο 7.500 θέσεων δεν γεμίζει ποτέ. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσει με κάθε θυσία όλους αυτούς τους φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο, γιατί το προηγούμενο διάστημα ο κόσμος δεν έδειξε να συγκινείται από την πορεία μιας ομάδας που έφτασε να παίζει στην Ευρώπη πέρυσι τον Αύγουστο. Ανατροπή, όμως, είχαμε και στο μύθο σύμφωνα με τον οποίο το κατεστημένο που επιβάλλει στις ομάδες με πρόσφατη παράδοση στο ποδόσφαιρο να κατέχουν ρόλο κομπάρσου, είναι ισχυρό, σχεδόν ανίκητο! Και εδώ ο Αστέρας το διέλυσε! Προκρίθηκε εμφατικά και έστειλε μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο: είμαστε μόνοι, αλλά αντιστεκόμαστε.

 

Σεισμός

 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 7:31 το απόγευμα 108 χλμ. ΝΔ της Αθήνας και 4 χλμ. ΒΔ του Αστρους Κυνουρίας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χλμ. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο και προκάλεσε αναταραχή στους κατοίκους της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

 

Στόχος η μείωση CO2

 

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20% έως το 2020, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υπέγραψε το Σύμφωνο των Δημάρχων στις 8 Απριλίου 2013 και ξεκίνησε να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό, συμμετέχοντας σε μια από τις πιο πρωτοποριακές ευρωπαϊκές δράσεις. Στο Σύμφωνο, μέχρι στιγμής συμμετέχουν πάνω από 3400 Δήμοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων 70 Δήμοι από όλη την Ελλάδα.

 

Υπό κατάρρευση

 

Το σύστημα της Δημόσιας Υγείας στην Πελοπόννησο βρίσκεται υπό κατάρρευση, λέει η γραμματεία των Οικολόγων – Πράσινων Πελοπονήσου. Αυτό δίνει αφορμή σε Πολιτικές Ομάδες να προβούν σε κινήσεις ακραίες που επαναφέρουν την θεωρία της Αρείας Φυλής του Κόμη Ντε Γκομπινώ, πού ήταν ο Θεμελιωτής του Ναζισμού, με τις γνωστές προσπάθειες αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες που είδαμε στα Νοσοκομεία της Τριπόλεως και της Καλαμάτας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι η ανάγνωση της Ελληνικής Νομοθεσίας όπως έκανε ο Διευθυντής του Νοσοκομείου αλλά η επέκταση των παροχών υγείας στους Οικονομικούς μετανάστες. Ειδικά για την Λακωνία και την περιοχή του Δήμου Ευρώτα, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους ανεβάζουν τις πιθανότητες ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, αλλά και άλλων ασθενειών του αίματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του μεγάλου πλέον αριθμού των κουνουπιών.

 

Τα είπαν

 

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Οι δύο άνδρες που στο παρελθόν δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, συζήτησαν θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Πελοπόννησο.

 

Ο Tατούλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, καθώς ο Σαμαράς διαχρονικά ενδιαφέρεται για την Πελοπόννησο.

 

Οι νέοι διοικητές

 

Τις τελευταίες πινελιές βάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας που θα επιλέξει από 1500 βιογραφικά τους 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές για τα νοσοκομεία όλης της χώρας

 

Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός των ημερών και η λίστα των ονομάτων πρόκειται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές θα ελέγχονται για την αποδοτικότητά τους κάθε 6 μήνες. Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν παράγουν το έργο, τότε μπορεί και να αποχωρούν. Οι αποδοχές όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αντίστοιχα κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία. Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ.

 

Χαμογελάτε

 

Υπάλληλος εταιρείας (που θέλει αύξηση) στέλνει στο διευθυντή του το εξής μήνυμα:

Αγαπητέ κύρι€ Δι€υθυντά. Σ€ αυτή τη ζωή τα θέλω μας €ίναι λίγο ως πολύ γνωστά. Πιστ€ύω ότι μπορ€ίτ€ να €κτιμήσ€τ€ την προσπάθ€ια που καταβάλω €ντός της€ταιρ€ίας και την καλή πίστη που διατηρώ στα ´€νστικτά σας. Πιστ€ύω ότι αντιληφθήκατ€ τον τόνο της €πιστολής μου και €υ€λπιστώ στην έγκαιρη απάντησή σας. Μ€ €κτίμηση €λ€υθέριος

Η απάντηση του διευθυντή:

Αγαπητέ κ. Ελευθέριε Η εταιρία βρίσκεται σε μια τρΟΧΙά χαρακτηριστική των καιρών. Εξωγενείς παράγοντες, ως επικίνδυνες ΟΧΙές καραδοκούν, οι επΟΧΙκές διακυμάνσεις δυσκολεύουν την κατάσταση και η προσπάθεια οφείλει να είναι πολυμετΟΧΙκή. Πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός χωρίς τη δημιουργία ενΟΧΙκών σκέψεων. Με εκτίμηση Διευθυντής …

ΥΓ: Το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο εξΟΧΙκό μου, αν χρειαστείτε κάτι…

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Με οδηγό το όνειρο”

  1. Στο κατα ποσο αναδεικνυεται το ταλεντο της περιοχης και οι δυνατοτητες του τοπικου ποδοσφαιρου με 17 ξενους στο ροστερ ,επιτρεψτε μου να διατηρω μια μικρη αμφιβολια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *