Ένας γιατρός για 3.000 κατοίκους

γιατροίΠερισσότερα από 800 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο στην Κέα, ενώ ένας γενικός γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, που είναι πάνω από 3.000 άτομα. Το γεγονός καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογνά τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενώ τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει επίσης, τα Κύθηρα, η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος και η Σέριφος.

Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *