Οι πολίτες σε δράση για τα σκουπίδια

γαρδενιαΜετά τις αδιέξοδες και μάλλον παραπλανητικές κινήσεις των αρχόντων που δεν έχουν αποδώσει ούτε στο ελάχιστο, ένα θετικό βήμα για την απαλλαγή της πόλης από το καρκίνωμα των σκουπιδιών, προέκυψε μια έντονη διαμαρτυρία, προς κάθε αρχή και φορέα, ως ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ για την σωτηρία της Τρίπολης.

Η αντίδραση των πολιτών συνοψίζεται σε ένα κείμενο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ που απέστειλαν ακόμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς και στον ΓΕΔΔ κ. Λέανδρο Ρακιντζή…

Η επιστολή έκανε ένα μικρό γύρο στην πόλη για 2 ημέρες και μάζεψε περισσότερες από 700 υπογραφές, ενδεικτικές της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ των κατοίκων για την εγκληματική αδιαφορία των αρχόντων να δώσουν άμεση λύση στο τραγικό αδιέξοδο.

Παραθέτουμε αυτούσια την έγγραφη διαμαρτυρία και έχουμε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου το σύνολο των υπογραφών των πολιτών.

 

ΤΡΙΠΟΛΗ  27  ΜΑΡΤΙΟΥ  2012

ΠΡΟΣ  ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι

Η απόλυτη εγκατάλειψη της Τρίπολης σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι εγκληματική.

Παρ΄ όλες τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας και την ΚΥΑ που υπεγράφη, ΚΑΜΙΑ ενέργεια δεν έχει γίνει προς το καλύτερο και η κατάσταση παραμένει η ίδια, μάλλον προς το χειρότερο βαίνουσα.

Ακόμα δεν έχει διενεργηθεί δημοπρασία για την ανάδειξη του αναδόχου της εργολαβίας μεταφοράς και η αποκομιδή που ΨΕΥΔΩΣ δηλώνουν πως γίνεται, αφορά ελάχιστη ποσότητα καθημερινά (ούτε 10 τόνους ανά ημέρα δεν αποκομίζουν) και τα σκουπίδια που μαζεύονται είναι επιλεκτικά από το κέντρο της πόλης, το Νοσοκομείο και μερικά (όχι όλα ) σχολεία!!!! Όλη η υπόλοιπη πόλη ΖΕΧΝΕΙ και ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ στο σκουπίδι.

Με δεδομένο πως ο δήμος Τρίπολης, παράγει τουλάχιστον 60 τόνους σκουπίδια ανά ημέρα και πως ΔΕΝ αποσύρονται αυτά από τα οδοστρώματα, εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες (60 ημέρες…) είναι εύκολο ν΄ αντιληφθεί καθένας, για ποιού μεγέθους όγκο ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ αναφερόμαστε, μέσα στον οποίο Η ΠΟΛΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ είναι πλέον σίγουρη και αποδεδειγμένη και ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ για την υγεία μας.

Γύρω στους 4.000 τόνοι σκουπιδιών, πλημμυρίζουν την πόλη μας, αποσυντίθενται και αλλοιώνονται και ξεχειλίζουν στα σκουλήκια, τα τρωκτικά, τα έντομα και κάθε φύσεως υγρά παράγωγα, που αποπνέουν απόκοσμη δυσοσμία μολύνοντας  την ατμόσφαιρα και ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ επικίνδυνα.

Ήδη η άνοδος της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Η κίνηση στους δρόμους της πόλης κάθε έμβιου όντος εγκυμονεί κινδύνους, λόγω της διάχυτης μόλυνσης και της ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ που προκαλεί ΑΣΦΥΞΙΑ.

Πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι κυκλοφορούν με μαντήλια στο πρόσωπο    αποφράσσοντας τις αεροφόρες οδούς, έστω πρόχειρα. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους οι οποίοι ανήκουν και στις ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Η κατάσταση της πόλης μας ΔΕΝ είναι απλά τριτοκοσμική.

Είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Παρακαλούμε θερμά, όπως ασκήσετε κάθε αρμοδιότητά σας και όσο πιο σύντομα είναι δυνατό, προκειμένου να μας βοηθήσετε να σωθούμε από την επερχόμενη καταστροφή της ΥΓΕΙΑΣ μας.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ από την πόλη και την ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ των οδών της.

Είναι θέμα ελαχίστου χρόνου, να ζήσουμε δράματα αν αφεθεί η ελεεινή κατάσταση της Τρίπολης, στην τύχη της.

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ μας. Και αποδώστε τις δέουσες ευθύνες στους υπεύθυνους.

Είναι απάνθρωπο και εγκληματικό να παρακολουθούμε όλοι άπραγοι την καταστροφή της ζωής μας και των παιδιών μας, για χάρη της γραφειοκρατίας και των πολιτικών και επικοινωνιακών παιχνιδιών των αυτοδιοικητικών μας αρχόντων.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, στις οποίες έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας για την ΣΩΤΗΡΙΑ της Ιστορικής Τρίπολης.

Tης Γιούλης Παπαδοπούλουγιουλη

Με εκτίμηση

Οι κάτωθι πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι Τρίπολης:

 

One thought to “Οι πολίτες σε δράση για τα σκουπίδια”

  1. Δεν χρειαζονται τετοιες δραματικες εκκλησεις και σπαραξικαρδιες επιστολες σε υπουργεια και πρωθυπουργους !

    Αν ειχατε βαλει το μυαλο σας να δουλεψει ,τοσες δεκαετιες και εκλεγατε τους ικανους και οχι τους πολλα και τρελα υποσχομενους ,τωρα θα υπερηφανευοσασταν για την πολη .

    Αλλα οταν καλουμαστε μπροστα σε εκεινη τη ρημαδα την καλπη ,το ‘χει το γονιδιο φαινεται ,στελνουμε μονο το σωμα ! Το μυαλο το αφηνουμε στο σπιτι .

    Αυτο πληρωνετε τωρα (οπως και η χωρα ολοκληρη ,αλλωστε ) ,τη δικη σας ( μας ) βλακεια !!!

    Α ,και μια χρηστικη πληροφορια !
    Το κρανιο ( που περιεχει και τον εγκεφαλο ) το τοποθετησε η φυση σ’ εκεινο το σημειο ωστε να κυριαρχει στο σωμα .
    Δεν το εβαλε εκει για να σταματησει τα νερα να κατεβαινουν στο λαιμο και να πλημμυριζουν την κοιλια ,οταν βρεχει !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *