Νέα από Αρκαδία. Αυτοσυγκράτηση στις προσφωνήσεις

ARKADIA18-150x150Ανιαρές οι προσφωνήσεις των λεγόμενων «επισήμων» σε διάφορες πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Αλλά και κουραστικές για ένα  ακροατήριο, που βαρέθηκε  να ακούει τα ονόματα του ενός ή του άλλου πολιτικού, σε μια εποχή που η αξιοπιστία τους είναι στο ναδίρ. Συνέβη  προχθές στα εγκαίνια του Μαλλιαροπουλείου, όπου οι ομιλητές, πλην του Δημάρχου, εκφωνούσαν καθ υπερβολήν, ο καθείς με τη σειρά του   το παρουσιολόγιο αυτών των ατόμων σε ένα χώρο πολιτισμού που δεν προσιδιάζει καθόλου με την πρακτική αυτή.  Συνέβη,  ακόμα χειρότερα κατά την  υποδοχή των ιερών λειψάνων του οσίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως,  όπου ο Μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία Περιφερειάρχη και δημάρχου αν και η εκκλησία αποστρέφεται τον διαχωρισμό αυτό. Ουκ ένι άρσεν ή θήλυ, λέει,  απλός θρησκευόμενος πολίτης ή  κρατικός αξιωματούχος…  Όταν ήταν φανερό   ότι μεταξύ των θεατών, παρευρίσκοντο άτομα με πολύ σπουδαιότερη θέση από τους προσφωνηθέντες (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε  κανέναν), όπως  υπήρχαν γιαγιές, παππούδες, ήρωες της ζωής,  που σίγουρα άξιζε να τους μνημονεύσει κανείς.

Λοιπόν, φρόνιμο είναι και σωστό να αποφεύγονται στο μέλλον αυτές οι αναφορές  και οι λιβανωτοί σε συγκεκριμένα πρόσωπα,  που μάλλον κουράζουν και εκνευρίζουν. Αρκεί ένα ζεστό καλωσόρισμα για να αρχίσει η εκδήλωση.  Και από την άποψη αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιστολή του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή / Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην  εφημερίδα Καθημερινή, στις 8-12-12 η οποία  συνιστά τα ακόλουθα.

«Κύριε διευθυντά

Αποτελεί ανιαρό φαινόμενο, ότι μεγάλο μέρος του χρόνου των συνεδρίων και εκδηλώσεων αναλίσκεται σε ευχαριστίες και προσφωνήσεις των κατ’ ευφημισμόν επωνύμων, που θυμίζουν το διήγημα του Ι. Κονδυλάκη «Ο επικήδειος». Η πρακτική αυτή αφαιρεί από τους συνέδρους χρόνο δημιουργικής εργασίας, ενέχει κίνδυνο παρεξηγήσεων από παραλείψεις προσφωνήσεων και δημιουργεί επιεικώς ατμόσφαιρα κοσμικότητας. Το ζήτημα αυτό δεν είναι τόσο ασήμαντο, όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται, γιατί η απλούστευση της προκαταρκτικής διαδικασίας των συνεδρίων θα βελτιώσει την ποιότητα και το παρεχόμενο έργο. Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν οι ομιλητές, μιμούμενοι τους προγόνους μας, που άρχιζαν τις ομιλίες τους με το «Ω Ανδρες Αθηναίοι», επιδεικνύουν με αυτοσυγκράτηση λιτότητα στις προσφωνήσεις, ώστε προϊόντος του χρόνου δημιουργηθεί σχετική πρακτική».

 

 

Ευχαριστώ, από δήμαρχο

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε  ο δήμαρχος  Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στον Πρόεδρο της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ , Περιφερειάρχη Αττικής κ . Γιάννη Σγουρό , στον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Κηφισιάς  κ. Νικόλαο Χιωτάκη ,στα μέλη της Ε.Ε καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζοντας τις ευχαριστίες του  για την απόφαση τους να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση του μείζονος σημασίας θέματος  της διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης. Στη επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων τονίζεται πως: «Η παρασχεθείσα διευκόλυνση για νόμιμη μεταφορά και απόθεση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής κατ εφαρμογή της 17206/1873/14.03.2013(ΦΕΚ 597 Β΄ /14.03.2013)  ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ένα εξάμηνο, δίνει τον απαραίτητο χρόνο στους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για δημιουργία υποδομών νόμιμης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στα όρια της…».

«Μ…ΕΡΑ ραδιοφώνου».

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, οργανώνουν εκδήλωση/αφιέρωμα, με θέμα «Μ…ΕΡΑ ραδιοφώνου». Μία απόπειρα προσέγγισης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του Ελληνικού Ραδιοφώνου.

Θεματικές ομιλίες, οπτικοακουστικό/φωτογραφικό υλικό και έκθεση ραδιοφώνου, συνθέτουν το περιεχόμενο της βραδιάς. Την εκδήλωση ‘’διανθίζει’’ μουσικά, η σχολή ‘’Απόλλων’’ του Γεωργίου Καρκούλη.  Το αφιέρωμα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013, στις 8 το βράδυ, στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης (Εθνομαρτύρων  25). Η είσοδος ελεύθερη.

IVη Μεραρχίας Πεζικού

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε χθες στη διοίκηση της IV ης Μεραρχίας Πεζικού,  όπου ο αποχωρών ταξίαρχος Μάνθος Μπελέκος, παρέδωσε τα ηνία στο νέος διοικητή Υποστράτηγο Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδη. Η όλη τελετή έλαβε χώρα στο στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος  παρουσία του  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του δήμαρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη,  κ.ά  εκπροσώπων  φορέων και στρατιωτικών ενώσεων καθώς και αποστράτων Αξιωματικών Αρκαδίας.

Φυλάκιση δημάρχου

«Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής στον δήμαρχο Καβάλας, Κώστα Σιμιτσή, για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά μη ανάκληση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο είχε αναπτύξει παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον δήμο Καβάλας ανέπτυξε μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων απ’ όσα προέβλεπε η άδεια λειτουργίας της, με το δικαστήριο να κρίνει πως “ο δήμαρχος Καβάλας δεν προχώρησε σε όλες τις ενέργειες από πλευράς του δήμου, ως όφειλε”. Πηγή: http://news247.gr  Μήπως έχουν να πουν κάτι οι δικοί μας άρχοντες επ αυτού;

«Φούχτωσ’ την»

Ο απολαυστικός «Φαληρεύς» στη στήλη στην Καθημερινή δημοσιεύει σήμερα μία φωτογραφία από την  προχθεσινή συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς Φούχτελ και ακούει την φωνή του … Διονύση Παπαγιανόπουλου.

Γράφει λοιπόν ο Στέφανος Κασιμάτης: «Βλέποντας τον θερμό εναγκαλισμό του Φούχτελ με την Ολγα, ακούω τη φωνή του Διονύση Παπαγιαννόπουλου από τον άλλο κόσμο να λέει όχι «χούφτωσ’ την», αλλά «φούχτωσ’ την»…» Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Εξόρμηση

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα εξορμήσει στον Νότιο Πάρνωνα (∆ολιανά-Βέρβαινα), σε μια  ενδιαφέρουσα αισθητικά  και εύκολη διαδρομή, πάνω στο ίχνος  του ευρωπαϊκού µονοπατιού Ε4, στη  µνήµη  του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη Αναστασίου Ρήγα που το σχεδίασε και πρωτοστάτησε στη σηματοδότηση του.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 8:30 πμ από την κεντρική πλατεία Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα γραφεία του ΣΑΟΟ , 2710 234980

Χαμογελάτε

Από «μαργαριτάρια» μαθητών:

Ένας αλλοδαπός μπορεί να γίνει Έλληνας μόνον δια της γονιμοποιήσεως. Αλλιώς, παραμένει πάντα άλλος δαπός, επ’ άπειρον.
Τρισκατάρατον είναι το πλοίον  το έχον κατάρτια και στα τρία ιστία.
Η ουρά στα ζώα χρειάζεται για να την βλέπουν τα ζώα πούρχονται πίσω. Στον άνθρωπο είναι αχρείαστη.
Ο εξοστρακισμός ήταν μια αρχαία τιμωρία όπου σου έβαζαν έξι όστρακα κι έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάσεις με το κεφάλι σου. Μερικές φορές πετύχαινε, άλλες όχι.
Ο αλιγάτορας είναι συνδυασμένο ζώων: μισός άλιγας, μισός γάτορας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *