ΙΣΑ. Πάτμος 6 χρόνια χωρίς Παιδίατρο

ΙΣΑsmallΤο ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επίσκεψη γιατρών και συγκέντρωση φαρμάκων στην Πάτμο το Σάββατο 30/3/2013 ως ένδειξη συμπαράστασης στους 3500 κατοίκους του νησιού που έμειναν χωρίς γιατρό.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πάτμου, του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Το Σάββατο 30/3/2013 και ώρα 10:00πμ με 2:00μμ συγκεντρώνουμε φάρμακα στην Κεντρική Πλατεία της Καλύμνου και στην Κεντρική πλατεία στην Σκάλα της Πάτμου.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου θα γίνει διαλογή και κατηγοριοποίηση από γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εθελοντές φαρμακοποιούς της Πάτμου.

Παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποστέλλει 20 κιβώτια με φάρμακα για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, ενώ ταυτόχρονα οργανώνει μετάβαση ομάδας εξειδικευμένων εθελοντών γιατρών (παιδιάτρων – καρδιολόγων – ορθοπεδικών – παθολόγων) που θα βρίσκονται από Παρασκευή 29/3/2013 ως Κυριακή 31/3/2013 στην Πάτμο για την ιατρική εξέταση, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τον εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού, μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου.

Στόχος μας είναι να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε την Πάτμο με όλες μας τις δυνάμεις – γιατρούς, φάρμακα και εμβόλια – ώσπου να δοθεί επίσημη λύση από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Εκπέμπουμε για ακόμη μία φορά SOS στους ιθύνοντες που πρέπει να δώσουν άμεσα λύση πριν η ολιγωρία της γραφειοκρατίας σημάνει τη ζωή των νησιωτών μας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Πληροφορίες 210 3847374

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *