zougla.gr .Πόλεμος για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

ζουγκλαΣκουπίδια κατακλύζουν τους δρόμους της Τρίπολης, με αποτέλεσμα αρκετές συνοικίες και πλατείες να έχουν μετατραπεί σε χωματερές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την σημερινή τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης ανέφερε: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο απαθείς. Όλοι βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί.  Τα ποντίκια κάνουν πάρτι. Στους σωρούς με τα σκουπίδια αναπτύσσονται μικρόβια. Μία λύση είναι να κηρυχτεί η πόλη σε κατάστασης άμεσης ανάγκης και να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια με νόμιμες διαδικασίες και αυτό το έχω πει εγκαίρως στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα. Τίθεται θέμα υγείας των παιδιών μας, της υγείας όλων μας. Περιμένουν επιδημίες να ξεσπάσουν για να δράσουν; Περιμένουν να δουν θύματα για να κινηθούν; Λύσεις υπάρχουν. Θέληση υπάρχει;»

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη όπου μας δήλωσε: «Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο. Αναγκαστικά τα σκουπίδια μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη μεταφέρονταν στην χωματερή Πλάτωμα. Έκλεισε όμως με δικαστική απόφαση. Παράλληλα την  αρμοδιότητα την έχει αναλάβει η περιφέρεια από το 2010. Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια αλλά δεν υπάρχει χώρος για να τα πετάξουμε. Η περιφέρεια έχει λάβει κονδύλι, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε τα έγγραφα κλικ στις εικόνεςegr.1 egr2

egr3«Να παρέμβει εισαγγελέας»

Έλλειψη ευθύνης, συνέπειας, υποχρέωσης και αυθαδιασμός απέναντι στους πολίτες διακρίνει τη Δημοτική αρχή Τρίπολης, σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, για τη νέα χωματερή που λειτουργεί υπό τη καθοδήγηση του δημάρχου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη καθώς και για την ταφή των απορριμμάτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος και η εισαγγελική αρχή οφείλει να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας. «Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Περιμένουμε άμεσες αντιδράσεις από τους αρμόδιους» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης

http://www.zougla.gr/greece/article/kontra-tatouli–smirnioti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *