Νέα από Αρκαδία. Τα μηνύματα της δικαστικής απόφασης

ARKADIAΜετά την καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια, ανοίγει πλέον ο δρόμος και για άλλες υποθέσεις διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το μήνυμα που εκπέμπεται από την τιμωρία αυτή είναι ότι κάτι αλλάζει στη δικαιοσύνη και στην πολιτική βούληση. Ότι αρχίζει να  εφαρμόζεται πλέον  το αυτονόητο. Πως στη δημοκρατία είναι σημαντικό να εφαρμόζεται ο νόμος και να τιμωρούνται οι παραβάτες του. Τούτο γιατί ως τώρα υπήρχε η βαθιά πεποίθηση ότι το αξίωμα του δημάρχου είχε το ακαταδίωκτο, ότι δεν ήταν όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, ότι ήταν τυφλοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ότι το κράτος, ακόμη κι όταν αγρίευε και απειλούσε, εντέλει ξεχνούσε και συγχωρούσε. Με τη  στάση των αρχών να είναι μεσοβέζικη, άτολμη, υποκριτική, ουδείς δήμαρχος ένοιωσε ποτέ να κινδυνεύει  διαπράττοντας  τα συνήθη εθνικά αμαρτήματα.

Το πλέον μήνυμα είναι σαφές. Και καλά θα κάνουν  κάποιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αρκαδία, που μιλούν  για καταχρήσεις δημάρχων εν ενεργεία αλλά και παλαιοτέρων, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης ή  κατάτμησης ώστε  να μη γίνονται διαγωνισμοί, για κακοδιαχείριση ή ενέργειες σε βάρος του κοινωνικού συνόλου,  να καταθέσουν αρμοδίως  ό,τι στοιχεία έχουν.  Ας προσέξουν καλά  τι γίνεται στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας όπου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τα Πταισματοδικεία Άργους και Ναυπλίου κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, εξ αιτίας της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που δόθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2013, και  μιλά για  μη νόμιμες ενέργειες ανάθεσης και εκτέλεσης έργων και εργασιών καθώς και για εικονικότητα τεχνικών έργων του δήμου αυτού για την περίοδο 2003-2006.

Ας καταλάβουν όλοι  ότι  πάρτι  των αυτοδιοικητικών παίρνει τέλος. Και σε αυτό είναι ανάγκη να βοηθήσουμε άπαντες. Σεβόμενοι από  τη μια  την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στηρίζοντας από την άλλη τις αποφάσεις της στην κοινωνία – είτε καταδικάζουν είτε απαλλάσσουν κάποιον, πολιτικό ή πολίτη. Διαφορετικά στρώνουμε μόνοι μας τον δρόμο για την ακύρωσή τους από τους ακραίους, που καιροφυλακτούν να εφαρμόσουν τον κανόνα της συλλογικής ευθύνης με αφορμή ηθικές και ποινικές υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες πράξεις.

 

 

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” κ. Πάνος Καμμένος μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του, που διεξάγεται στην Τρίπολη με θέμα “Οικονομία και ανεργία”, άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και υποστήριξε πως το ταξίδι που μας έχουν οδηγήσει οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι σε συνεργασία με τους Έλληνες πολιτικούς είναι στη μέση.

Ανάλογο σκληρό ύφος χρησιμοποίησε και ο κ. Πονηράκος Βενετσάνος, διευθυντής χειρουργικής κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου, πολιτευτής  του κινήματος στην Αρκαδία, ο οποίος μίλησε  για αναίσχυντο πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης και των συνεργαζομένων ΜΜΕ για να αντιταχθούν στις απαιτήσεις της τρόϊκας και να μη γίνουν απολύσεις. Αλλά, ρώτησε ο κ. Πονηράκος, με τους ληστές γίνονται διαπραγματεύσεις; Και ανέφερε το παράδειγμα του προέδρου της Ισλανδίας ο οποίος είχε δηλώσει και προσπάθησε να κάνει πράξη,   πως δεν πρέπει να ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη των τραπεζών και να εθνικοποιούνται οι ζημίες τους. Το αντίθετο ακριβώς απ΄ ότι συμβαίνει στη χώρα μας.

Πολιτικά

Τρίτος στη σειρά εξελέγη για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Ρέππας. Μεταξύ των πρώτων σχετικά και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος. Επίσης εξελέγησαν και οι γνωστοί μας, καθότι υπηρέτησαν στην Αρκαδία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, Γρηγόρης Νιώτης και Φώτης Χατζημιχάλης.

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο φοιτητών

Με αφορμή το θάνατο των δύο φοιτητών από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας  με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για  «δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς την τρικομματική κυβέρνηση». Ισχυρίζεται πως «έγιναν βορά στη μνημονιακή πολιτική. Και έρχονται οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης και τα ΜΜΕ, να μας κάνουν τους λυπημένους και να μιλάνε για τραγωδία». Γι αυτό και η απάντηση είναι «μία και μοναδική. Να οργανώσουμε ένα δυνατό κίνημα μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια, ικανό να διώξει οριστικά αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της».

Μαίναλο

Παρόλη τη δυνατή χιονόπτωση που υπήρχε στο Μαίναλο την Κυριακή οι πίστες δεν είχαν όλες πατηθεί από το μηχάνημα ώστε να είναι λειτουργικές για τους λάτρεις του σκι. Όμως  το εισιτήριο κοβόταν κανονικά στην τιμή των 15 ευρώ χωρίς να υπάρχει  ενημέρωση στα εκδοτήρια για το χιόνι.

Μουσικό σχολείο

Εντάχθηκε στο  ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση του Μουσικού Γυμνασίου  – Λυκείου Τρίπολης, με προϋπολογισμό 2.002.058,25 €, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, μετά την υποβολή φακέλου ένταξης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας, και τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μικροπροκλήσεις

Δεν έλειψαν οι… μικροπροκλήσεις από τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεχμέτ Μουζίνογλου, με τον έλληνα Υπουργό, να στέκεται στο ύψος του. Κάποια στιγμή, στην συνάντηση του με τον Α. Λυκουρέντζο στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης στους μουσουλμάνους της Θράκης, ωστόσο ο Έλληνας Υπουργός Υγείας του απάντησε: «Οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες». Πηγή: enikos.gr

Λαχανόκηπος

Ο δήμος Τρίπολης ζητά με μειοδοτική δημοπρασία, να μισθώσει ακίνητο (αγροτεμάχιο), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Δημοτικός λαχανόκηπος. Προς τούτο  καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών (μέχρι 21/3/2013) από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν: 1)προσφορά (όχι οικονομική) με τα στοιχεία του αγροτεμαχίου και που θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Α. α) να βρίσκεται σε ακτίνα έως 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Τρίπολης, με πρόσβαση σε δημοτική οδό β) να έχει έκταση μεγαλύτερη των 15 στρεμμάτων περιφραγμένο με δυνατότητα άρδευσης εντός του αγροτεμαχίου γ) να παραδοθεί οργωμένο, φρεζαρισμένο μέχρι 15/4/2013.

2) σκαρίφημα θέσης του αγροτεμαχίου 3) τίτλο ιδιοκτησίας

Χαμογελάτε
Ένας Άραβας δισεκατομμυριούχος πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση  ανοιχτής καρδιάς. Επειδή  είχε σπάνια ομάδα αίματος, δεν μπορούσε να βρεθεί δότης από τη χώρα του. Έτσι έγινε έκκληση στο εξωτερικό, για να βρεθεί  τελικά ένας Εβραίος με την ίδια ομάδα  αίματος, που δέχθηκε να δωρίσει στον Άραβα. Μετά την εγχείρηση, ο Άραβας έστειλε στον Εβραίο μία ευχαριστήρια  κάρτα, συνοδευόμενη από ένα ακριβό διαμάντι και μία ROLLS ROYCE για να  δείξει την ευγνωμοσύνη του.
Δυστυχώς, ο Άραβας ασθενής χρειάστηκε μετά από λίγο καιρό να ξαναυποβληθεί σε παρόμοια επέμβαση. Οι γιατροί κάλεσαν και πάλι τον  Εβραίο, ο οποίος δέχθηκε μετά χαράς να ξαναδώσει το αίμα του,  πιστεύοντας ότι θα λάβει και άλλα δώρα από τον Άραβα.
Μετά τη δεύτερη επέμβαση, ο Άραβας έστειλε στον Εβραίο μία  ευχαριστήρια κάρτα μαζί με ένα κουτί σοκολατάκια Τζοκόντα. Ο Εβραίος,  σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ο Άραβας δεν αναγνώρισε με τον ίδιο  τρόπο όπως την πρώτη φορά την καλή του πράξη, του τηλεφώνησε, και τον  ρώτησε γιατί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του με αυτόν τον καθόλου  γενναιόδωρο τρόπο.

Και ο Άραβας απάντησε:  Για Χαμπίμπι (αγαπητέ μου φίλε), θυμήσου, έχω  εβραϊκό αίμα στις φλέβες μου τώρα.

 

 

3 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Τα μηνύματα της δικαστικής απόφασης”

  1. Ξερετε ποιο ειναι το θλιβερο στην υποθεση ;

    Οτι επρεπε να ερθουν οι ξενοι ,να μας βαλουν χερι για να καταλαβουμε τι σοϊ ανοητοι ειμαστε !
    Λες και δεν ξεραμε τοσα χρονια τι φαγοποτι γινοταν στο δημοσιο .
    Με οποιαδηποτε μορφη του .
    Ο.Τ.Α ,νοσοκομεια ,πολεοδομιες ,Κ.Ε.Π ,οποια πετρα κι’ αν σηκωσεις σκανδαλο θα εμφανιστει !!!
    Γιατι αραγε ;
    Μα γιατι ολοι (η πλειψηφια τουλαχιστον ) βολευονταν ,εμμεσα ή αμεσα απο αυτο το χαλι !
    Και αν τολμουσαν οι λιγοι να σηκωσουν αναστημα και να καταγγειλουν κατι ,ακουγαν τα εξ’ αμαξης : ρουφιανε ,φασιστα ,καραγκιοζη ,δεξιε ή πρασινοφρουρε (αναλογα με την κυβερνηση .
    Ειναι αυτοι που πηγαν και χειροκροτησαν το Γιωργακη στο συνεδριο ή που ζητανε απο το χοντροΚωστα να σωσει τη χωρα !!!

    Το ερωτημα ειναι που θα βρεθουν ανθρωποι με πυγμη και ικανοι να βγαλουν τη χωρα απο το τελμα .

    Ευκολο ειναι να ανακαλυπτεις τους αγυρτες .
    Σ’ αυτη τη χωρα πρεπει να ανακαλυψουμε και τους ικανους !!!

    Και αυτο ειναι δυσκολο !!!

  2. Τους ΙΚΑΝΟΥΣ τους ξέρουν όλοι. Αλλά οι ικανοί, είναι και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ και αυτά δεν είναι τα ζητούμενα ΄΄προσόντα΄΄ για τους διαχειριστές της εξουσίας. Πρωτίστως τους θέλουν οσφυοκάμπτες και διαπλεκόμενους, για να μπορούν να προωθούνται τα συμφέροντα των αρπακτικών… Και οι ικανοί ΔΕΝ μασάνε γενικώς, οπότε τους παραβλέπουν οι διαχειριστές και τους αγνοούν έκδηλα, ώστε να νομίζουν ότι δεν τους αξιολογεί κανένας τα προσόντα τους και να απογοητεύονται και να αποφεύγουν την διεκδίκηση αξιωμάτων. Γνωστό και παλιό κόλπο. Αλλά το τσουνάμι έρχεται. Ο κόσμος σιγά, μεν, αλλά σταθερά ΞΥΠΝΑΕΙ. Ας ελπίσουμε πως θα δράσει κιόλας και θα ξεσηκωθεί οργανωμένα και συγκροτημένα. Μέχρι τότε…ας παρακαλάμε να βρεθούν 2-3 εισαγγελείς, του ΗΘΟΥΣ, του ΣΘΕΝΟΥΣ και του ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ του κ.Πεπόνη. ΤΙΠΟΤΑ ΆΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

  3. Αμφιβαλω οτι ολοι γνωριζουν τους ικανους .
    Αν τους γνωριζουμε γιατι δεν τους εμπιστευομαστε ;
    Πως καταληγει η χωρα και διοικειται απο τον καθε ανεγκεφαλο που δηλωσε οτι γνωριζει και θα τα καταφερει ;;;
    Μηπως γνωριζουμε μονο αυτους που ΔΗΛΩΝΟΥΝ οτι ειναι ικανοι ;
    Γιατι στην Ελλαδα επικρατησε η αποψη του ” οτι δηλωσεις ,εισαι ” !!!

    Και αυτο το αργο ξυπνημα …
    Μαλλον με αργο θανατο μοιαζει !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *