Μπόργκ: Κάρτα υγείας για ανασφάλιστους με πόρους της Ε.Ε.

Κάρτα υγείας στους ανασφάλιστους που ζουν στη χώρα μας, πρόκειται να δώσει το υπουργείο Υγείας με την αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας των ανέργων.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον επίτροπο Υγείας και προστασίας των καταναλωτών Τόνιο Μπόργκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο ΕΚΕΠΥ.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υγείας των Ελλήνων και των υπηκόων τρίτων χωρών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας». Από την πλευρά του ο κ. Μπόργκ, έκανε λόγο για κάρτες υγείας σε ανασφάλιστους, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.

Με αφορμή τη συζήτηση για την αναμόρφωση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού και τη μείωση του καπνίσματος, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε πως η Ελλάδα συμφωνεί με τις προσπάθειες μείωσης του ποσοστού των καπνιστών.

Ταυτόχρονα όμως, υπογράμμισε τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του παρόντος σχεδίου οδηγίας στην αγροτική μας παραγωγή, καθώς και στις γραμμές παραγωγής της εγχώριας καπνοβιομηχανίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα καταλήξουμε σε μια αποδοχή της πρότασης για την υπό αναθεώρηση οδηγία».

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *